Çözüm süreci

Çözüm süreci -Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Tek şehit gelmemesi için destek istiyoruz"


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, tek şehit verilmemesi için çözüm sürecine destek istediklerini söyledi.
     Yılmaz, Şarkışla ilçesinde Seyfettin Soysal Konferans Salonunda vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
     Çözüm sürecine değinen Yılmaz, "Tek şehit gelmemesi için destek istiyoruz. Bu doğrultuda bize mutlaka destek verilmesi lazım" diye konuştu.
     Milli birlik ve kardeşlik projesine herkesin sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Sorarım size, 3 bin terörist öldürmeyi mi tercih edersiniz, bunun karşılığında bir şehit vermeyi mi tercih edersiniz- Benim ailemden bir şehit vermek istiyorum, 3 bin terörist ölsün diyen kimse var mı- Hiç kimse olmaz. Çünkü bir insan, bir alem. Bir masumu öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bizim kardeşlik projemizin esası tek bir tane daha şehit vermemektir. Onun için biz doğru yoldayız, yaptığımıza imanımız gibi inanıyoruz ki doğru yoldayız. Çünkü insanı yaşatmak istiyoruz. Bundan güzel bir amaç olur mu-"
     İlçede yapımı devam eden 4 yıllık yüksek okul inşaatı ile Muhsin Yazıcıoğlu Cami ve Külliyesinde incelemelerde bulunan Yılmaz, devlet hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret edip karanfil verdi. İlçedeki kitap fuarını da gezen Yılmaz, 2 kitap satın aldı.
     Bakan Yılmaza Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Taş ve bazı protokol üyeleri eşlik etti.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER