Çözüm süreci

Çözüm süreci -Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan: -"Çözüm süreci hayvancılık sektörünü olumlu etkileyecek. Artık meralarımızda, yaylalarımızda, ormanlarımızda koyun kuzu sesleri dinleyeceğiz" (Fotoğraflı


OSMANİYE (A.A) - Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Veysel Ayhan, çözüm sürecinin hayvancılık sektörünü olumlu etkileyeceğini belirtti.
     Ayhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Şubesi tarafından Cevdetiye beldesindeki Reşat Eker Parkında düzenlenen yörük şöleninde yaptığı konuşmada, terör olaylarının hayvancılık sektörünü olumsuz etkilediğini ifade etti.
     Son dönemde küçükbaş hayvancılığın geliştiğini anlatan Ayhan, şunları kaydetti:
     "Yaylalardan, meralardan, ormanlardan yararlanma konularında organik ve ekolojik önemli değişiklikler oldu. Türkiye coğrafyası küçükbaş hayvan coğrafyasıdır. Bu noktada Türkiye hayvancılığının merkezine küçükbaş hayvancılık taşınmış bulunmakta. Yıllardır, ülkemizdeki terör olayları, kırsal kesimlerdeki hayvancılık sektörünü etkiliyordu. Çözüm sürecine bağlı olarak artık, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde küçükbaş hayvan sayısında büyük bir artış bekliyorum. Çözüm süreci hayvancılık sektörünü olumlu etkileyecek. Artık, meralarımızda, yaylalarımızda, ormanlarımızda koyun kuzu sesleri dinleyeceğiz. 1990lı yıllarda olduğu gibi bu bölgelerimizden yetiştirilen koyunları kuzuları Ortadoğu ülkelerine tırlarla ihraç etme imkanına kavuşacağız, Bu da ülkeye döviz getirme anlamına geliyor. Trend bu şekilde gelişiyor. Olumlu gelişmeler var."
     Gıda, Tarım ve Hayvanlık Bakanlığının hayvancılıkta olumlu adımlar attığını belirten Ayhan, Türkiyede ilk kez koyun ve keçi yetiştiricilerine destek verildiğini vurguladı.
     Programda, Osmaniye Belediyesi mehter takımı ve Cevdetiye Lisesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.
     Koyun kırpma ve en güzel koyun yarışması düzenlenerek, dereceye giren koyunların sahiplerine altın verildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Volkan Kaşik
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER