Çözüm süreci

Çözüm süreci -İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili: "Çözüm süreci hem Türkiyede hem de bütün bölgelerinde pozitif bir etki yarattı" -"Bu ülkede, herkes kendini akil insan yerine koymalı ki bu süreç kısa bir zamanda büyük başa


DİYARBAKIR (A.A) - İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, çözüm sürecinin hem Türkiyede hem de bütün bölgelerinde pozitif bir etki yarattığını söyledi.
     Prof. Dr. Bilgili ile Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla Marmara Bölgesindeki 13 ili temsilen Diyarbakıra geldi.
     Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardindeki kültür ve turizm müdürleri ile kentte yapacakları toplantı öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bilgili, toplantının iki gün süreceğini belirtti.
     "Çözüm süreci hem Türkiyede hem de bütün bölgelerinde pozitif bir etki yarattı" diyen Bilgili, bu etkinin kültür temelli olmasını arzu ettikleri için bölgeye geldiklerini ifade etti.
     Kültürle kurulan bağların kalıcı olacağına işaret eden Bilgili, bu anlamda bölgedeki meslektaşlarıyla yardımlaşma ve dayanışma içinde olacaklarını dile getirdi.
     Bilgili, yapacakları toplantılarda, bölgede gerçekleştirecekleri projeler ve verilecek desteklerle ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını bildirerek, şunları kaydetti:
     "Sanıyorum çok olumlu bir süreç devam edecek, biz de sürece katkı yapmak istiyoruz. Çünkü, her ne kadar akil insanlar seçildiyse de Türkçede bir söz var; durumdan vazife çıkarmak diye. Bu ülkede herkes kendini akil insan yerine koymalı ki bu süreç kısa bir zamanda büyük başarı elde etsin. Biz de sürece kültürel bir katkı yapmak, bunu müzakere etmek üzere Diyarbakıra geldik. Bu toplantı Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelikin ve bütün valilerimizin bilgisi dahilinde yapılıyor."
     Bilgili, toplantının ardından bir takım görüşmelerde bulunarak kenti gezeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER