Çözüm süreci

Çözüm süreci -TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Paker: -Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en önemli dönemin içerisindeyiz. Bu fırsatı iyi kullanmamız lazım


ERZURUM (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölge Başkanı Can Paker, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en önemli dönemin içerisindeyiz. Bu fırsatı iyi kullanmamız lazım dedi.
     Aynı zamanda Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Başkanı olan Paker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla düzenlenecek toplantıda nasıl bir çalışma yapacaklarına karar verileceğini söyledi.
     Akil İnsanlar Heyetinde yer almaktan memnun ifade eden Paker, Türkiyenin böyle bir barışa ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bu barışı temin etmek için de bölgede insanlarla konuşma, bu barışın bizlere neler getireceğini ve Türkiyede bundan sonra nasıl bir yaşam olacağını anlatmak gerekiyor diye düşünüyorum dedi.
     Doğu Anadolu Bölgesi grubunda yer alan ekiple konuşup, iş bölümü yapacaklarını anlatan Paker, bölgeye en hızlı şekilde ulaşmak istediğini belirtti.
     Çalışmaların barış sürecine önemli katkısı olacağına inandığını vurgulayan Paker, şunları kaydetti:
     Bu, bizim insanlarla olan ilişkimize ve onlara süreci iyi anlatmamıza bağlı. Eğer iyi anlatırsak tabii ki çok pozitif bir katkısı olacak. Sayın Başbakan takdir etmiş, beni Doğu Anadolu Bölgesine vermiş. Ben bölgeden çok memnunum. Ama bölgede geçmişim olmadı. Bölgenin yerlisi değilim ama çok mutluyum orada çalışacak olmaktan.
     Bu süreçte hedefe yönelik olmak gerektiğini belirten Paker, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en önemli dönemin içerisindeyiz. Bu fırsatı iyi kullanmamız lazım. Bu süreçte basına da büyük ihtiyaç var ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER