Çözüm süreci

Çözüm süreci -Terör örgütünce kaçırılan er Ramazan Başaranın Mardindeki ailesi, çocuklarına kavuşmayı bekliyor -Anne Başaran: Ölmeden önce oğlumu göreceğim için sevinçliyim


MARDİN (A.A) - İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol - Terör örgütünce 7 ay önce kaçırılan Ramazan Başaranın ailesi, çocuklarına kavuşacağı günün heyecanını yaşıyor.
     Midyatın Derik ilçesine bağlı Derinsu köyünde yaşayan anne Besi Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun kaçırıldığını öğrendikten sonra çok üzüldüklerini ve sürekli çocuklarını düşündüklerini söyledi.
     Nerede olduğunu, hayatta olup olmadığını bilmediklerini belirten anne Başaran, televizyonlardan çocuklarının yaşadığını öğrendikten sonra çok sevindiklerini anlattı.
     Çocuklarının salıverileceği haberinden sonra çok mutlu olduklarını ifade eden anne Başaran, Çözüm sürecini başlatanlardan Allah razı olsun dedi.
     Anaların artık ağlamamasını, barış olmasını isteyen Besi Başaran, Ölmeden önce oğlumu göreceğim için sevinçliyim. Salıverileceği gün çağırırlarsa gider karşılarız. Böyle güzel günü görmek isteriz dedi.
     Baba Osman Başaran ise barış istediklerini ve kanın durmasını beklediklerini ifade ederek Çok güzel bir huzur ortamı oluşuyor. Çok memnunuz. Allah peygamber onlardan razı olsun diye konuştu.
     Ramazan Başaranın ağabeyi Mehmet Başaran da kardeşini en son 1 yıl önce gördüğünü, 6 Ağustos günü kaçırılan kardeşinden 1 yıldır haber alamadıklarını anlattı. Kardeşinin yaşadığını televizyondan öğrendiklerini ifade eden Mehmet Başaran, şöyle konuştu:
     İyi olduğunu sağ ve sağlıklı olduğunu öğrenince çok sevindik. Çok mutlu olduk. Heyecanı tarif edilemez bir şey. Bir insanın yeni doğması gibi bir şey. Herkese çok teşekkür ederim. Bu çok iyi bir şeydir. Türkiye için çok iyi ve mükemmel bir şey. İnsanların arasına huzur geliyor, ölüm olmuyor. Çok güzel işlense çok güzel şeyler olacak. Sınırda teslim edilirse biz de gitmek istiyoruz. Canı gönülden gitmeyi isteriz.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER