Çözüm süreci

Çözüm süreci -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Başbakanımız, bizzat direksiyonun başındadır ve inşallah bu beladan ülkeyi kurtarıp, bu kara bulutların buradan temizlenmesini göreceğiz


TEKİRDAĞ (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör sorununun çözümüne ilişkin, Başbakanımız, bizzat direksiyonun başındadır ve inşallah, bu beladan bu ülkeyi kurtarıp, bu kara bulutların buradan temizlenmesini göreceğiz dedi.
     Çelik, Çorludaki AK Parti Siyaset Akademisinde yaptığı konuşmada, terör konusunun siyaset ve politika konusu olmadığını belirtti.
     Terör konusunun, 75 milyonu ilgilendiren, üzen, kahreden ve Türkiyenin bu bölgede, dünyada gelişen ve tarihteki o muhteşem yerini almamasıyla ilgili önüne konulan setlerden biri olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     Türkiyenin gelişmesine karşı, kalkınmasına karşı, birliğine ve bütünlüğüne karşı konan bir engeldir, senaryodur. Bu senaryonun senaristleri, yazanları, çizenleri içerde midir, dışarda mıdır, ne kadarı içerdedir, ne kadarı dışardadır, ne kadarının bu ülkede bağı vardır, ne kadarının yoktur, bunlar zaman içerisinde çok daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Ama 30 yılı aşkın süredir canımızı yakan, ailelerin ocağına ateş düşüren bir terör belasıyla karşı karşıyayız.
     Çelik, bir hafta batıda, bir hafta doğuda, bir hafta güneydoğuda halkın nabzını çok daha iyi tutma imkanını ele ettikleri inancında olduğunu belirterek, Herkes bu işin bitmesini istiyor. Mardine, Urfaya, Diyarbakıra, büyük şehir Tekirdağa ve Çorluya gelin, herkes aynı şeyi söylüyor. Kan, kini ve nefreti oluşturur. Kin ise yeniden kanı. Kan, kin derken, bu memleket 50 binleri, 40 binleri kaybetti diye konuştu.
    
     -Milletin onurunu rencide edecek çözümü dayatmayız-
    
     Çelik, milletin onurunu rencide edecek çözümü dayatmayacaklarını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Birileri o tarafa, birileri de bu tarafa çekecek. Kim nereye çekerse çeksin. Bizim ay-yıldızlı bayrağımızı ne kadar sevdiğimizi kimseye sorgulatmayız. Bu bayrağın ayının da yıldızının da ne anlama geldiğini çok iyi biliriz. Hamasete falan gerek yok. Bu mesele, çözülmesi gereken bir meseledir. Çözülürken de bu milletin onurunu rencide edecek bir çözümü biz bu milletin önüne koymayız. Ama bu işin bitmesi gerekiyor. Sayın Başbakanımız, bu milleti yere baktıracak bir şey yapmayın diyor. Onun için, bu konudaki güven ve destek daha da artarak devam etmeli. Başbakanımız, bizzat direksiyonun başındadır ve inşallah bu beladan ülkeyi kurtarıp, bu kara bulutların buradan temizlenmesini göreceğiz.
    
     -Farklı senaryolar düşünecekler-
    
     Bakan Çelik, terör konusunda bazı kişilerin dengesinin bozulduğunu da vurgulayarak, Bu işin içerisinde eroin var mıydı, uyuşturucu var mıydı, para var mıydı, kasa var mıydı, silah ve silah tüccarları var mıydı- Neler neler vardı. Kaç kişinin dengesi bozuluyor şimdi. Kimsenin şehit olması bunların hesabında yok. Bu süreci sabote etmek için, bunların içinde olanlar farklı senaryolar peşine düşeceklerdir diye konuştu.
     Çelik, ülkeden çıkıp bölgeye baktıklarında, bölgede de sıkıntılar olduğunu gördüklerini ifade ederek, kendi ülkesinde kardeşin kardeşi katlettiğini, ettirildiğini, devletin milleti katlettiğini kaydetti.
     Doğuda böyle bir durum var. Batıda hemen yanımızda Yunanistanda, devletin kredibilitesinin sorgulandığı bir dönem yaşanıyor. Yani ciddi mali krizlerle batı karşı karşıya. Doğuda savaş, batıda ekonomik kriz. Ortasında ise güçlü ve ayağa kalkan bir Türkiye var diyen Çelik, her türlü krize rağmen dünyaya örnek teşkil eden bir Türkiye olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul/Coşkun Bozyel
     Yayıncı: Erdal Turanlı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER