Çözüm süreci

Çözüm süreci -Ağrıda çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan "Barış Sürecini İzleme Komisyonu", vatandaşların sürece destek vermesi için çalışıyor -BDP İl Başkanı Keklik: "Halkın çoğu, Zamanında köyleri boşaltılan, faili


AĞRI (A.A) - Ağrıda çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan "Barış Sürecini İzleme Komisyonu", vatandaşların çözüm sürecine destek vermesi için çalışıyor.
     BDP İl Başkanı Halef Keklik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır dökülen kanın son bulacağı, silahların değil, fikirlerin konuşacağı bir Türkiye istediklerini belirterek, toplumun özlemini çektiği barış, kardeşilik ve huzur ortamının oluşmasına destek vermek ve vatandaşları süreç hakkında doğru bilgilendirmek amacıyla oluşturulan komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
     Akil İnsanlar Heyetini örnek alarak yerelde çalışma yürüttüklerini anlatan Keklik, şunları kaydetti:
     "BDP İl Başkanlığı, Eğitim-Sen Şube Başkanı Rıdvan Aydın, KESK Dönem Sözcüsü ve SES Ağrı Şube Sekreteri Hüdeyda Demirtaş, DİSK Bölge Başkanı Ersin Erincik, İHD Başkanı Abdulhadi Karakurt ve Tabipler Odası Başkanı Heval Bozdağ ile bir araya geldik. Ağrı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet İzci, Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Akbaş ve İnternet Yayıncıları Derneği Şube Başkanı Nihat Aydın da bize katıldı. Süreci halkımıza doğru anlatmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarını, farklı siyasi görüşteki dernekleri ve köyleri ziyaret ederek sürece destek istiyoruz. Amacımız, silahların susacağı, fikirlerin konuşacağı barış sürecini halka doğru aktarmak."
     Barış ve kardeşliğin sağlanması için tarihi bir sürece tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Keklik, ülkede tek bir damla kan akmamasının sadece BDPnin değil, Ağrıdan İstanbula her kesimin ortak talebi olduğunu belirtti.
    
     -"Tuzu kurular neden köstek olmaya çalışıyor-"-
    
     Komisyon faaliyetleri çerçevesinde ilçe ve köylerdeki vatandaşların sürece destek verdiğini gördüklerini ifade eden Keklik, şöyle konuştu:
     "Ziyaretlerimizde sürecin hassasiyetini halka anlatıyoruz. Kentte son derece olumlu hava var. Ağrıda sürece destek yüzde 90ın üzerinde. Artık bu toplum bir daha acı yaşamak istemiyor. Halkın ortak talebi, kan, gözyaşı, şiddetin olmadığı, silahların sustuğu, temel hak ve özgürlüklerin siyaset zemininde geliştiği, barış, kardeşlik, huzur, temel hak ve özgürlüklerin hakim kılındığı bir toplumda yaşamak. Halkın çoğu, Zamanında köyleri boşaltılan, binlerce faili meçhulün acısını yaşayan biziz ve buna rağmen sürece destek veriyoruz da bir takım tuzu kurular neden köstek olmaya çalışıyor- diye soruyor. Toplumumuz çok bedel ödedi, acı çekti, anneler, babalar çok ağladı. Artık bu kavga bitsin istiyoruz."
     Keklik, yıllardır ekilen kin ve nefret tohumlarının filizlenmemesi, yerine barış ve kardeşlik köprüleri kurulması için çaba gösterdiklerini belirterek, herkesin aynı gemide yer aldığını, geminin batması durumunda toplumun zarar göreceğini kaydetti.
    
     -"PKKnın geri çekilmesinden mutluyum"-
    
     Terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkmaya başlamasıyla artık silahların susacağı ve kalıcı barışın sağlanacağı sürecin ilk adımı olarak gördüklerini ifade eden Keklik, şunları söyledi:
     "Ben bir siyasi parti il başkanı olarak PKKnın geri çekilmesinden son derece mutluyum. Şunu hep söylüyorum, bu savaşta hayatlarını kaybedenlerin Yozgatlısı da Diyadinlisi de benim için aynı. Herkesin bir anne babası var, herkes kendi anasının kuzusu. Onun için ölümlerin durdurulması, savaşın hayatımızdan çıkmasından daha büyük mutluluk olamaz. Diliyorum ki bir daha silahlar konuşmasın, şiddet olmasın. Barış, huzur ve kardeşliğin olduğu, şiddet, kan, gözyaşı ve ölümlerin yaşanmadığı bir Türkiyenin yakın olduğunu düşünüyorum."
     Keklik, bu süreçte hükümetten toplumsal barışı sağlayacak adımlar atmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatma Güven
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER