Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Bilgin: "Ortadoğuda PKKnın Türkiyeye karşı mevzilenerek saldırılarını sürdürmesinin tarihi imkanları ortadan kalkmıştır" -Grup Üyesi Gündoğdu: "


SAMSUN (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Vedat Bilgin, "Ortadoğuda PKKnın Türkiyeye karşı mevzilenerek saldırılarını sürdürmesinin tarihi imkanları ortadan kalkmıştır" dedi.
     Vedat Bilgin ve Grup Üyesi Ahmet Gündoğdu, Samsun DOST-DER binasındaki toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bir araya geldi.
     Türkiyenin sırtında "terör" denilen bir kambur olduğunu ve bundan kurtulmak için adımlar attığını ifade eden Bilgin, şunları söyledi:
     "Peki terör örgütü neden bugün pes etti- Dışarıda bir müddet daha kalarak mücadele ederek, Türkiyeye karşı saldırılarını sürdüremez miydi- Sürdüremez. Çünkü Kuzey Irakta bir hayat, bir ekonomik canlanma, inşaat düzeni, şehirler kuruluyor. Türkiye olmasa orada Kuzey Irak diye bir şey olmaz ve bunu en iyi Kuzey Irakın yöneticileri bilir. Güney Irak tarafı diyor ki Türkiye olmasa Irak bölünür. Yani Türkiye Irakın da bölünmesinin önündeki engeldir, Irakın da bütünlüğünü sağlıyor. Yarın Suriye diktatörlüğü düştüğü zaman Suriyenin bütünlüğünü de Türkiye sağlayacaktır. Türkiye oraların da kalkınmasına o halkların da ayağa kalkmasına katkı yapacaktır. Dolayısıyla artık Ortadoğuda PKKnın Türkiyeye karşı mevzilenerek saldırılarını sürdürmesinin tarihi imkanları ortadan kalkmıştır."
    
     -"Kendimizi milletin sözcüsü, milletin temsilcisi olarak görüyoruz"-
    
     Ahmet Gündoğdu ise akil insanların tek ortak noktasının terörü bitirmek olduğunu vurguladı.
     Başka hiçbir konuda bir arada bulunması mümkün olmayan kişilerin, çözüm sürecinde bir araya geldiğini anlatan Gündoğdu, "Farklı kesimlerle birlikte olabileceğimiz ama dünün birbirini düşman ilan eden kesimlerinin de birlikte olduğu bir süreci yaşıyoruz. Teröristbaşının ilk dağda başını okşayan Doğu Perinçek ile MHPsi Kamu-Seni kol kola vermiş bir aradalar. Bu da yeni bir birliktelik. Ya da bir ile gidiyoruz CHPyi ziyaret etmek için randevu almışız, CHP il başkanı buyrun misafirlerim diyor ama yolu kesenler MHPliler, Kamu-Senliler, Doğu Perinçekin ekibi gidemezsiniz diyor ve gidemiyoruz. Dolayısıyla yeni Türkiyede yeni ittifaklar yeni yaklaşımlar da olabiliyor. Biz burada kendimizi milletin sözcüsü, milletin temsilcisi olarak görüyoruz" diye konuştu.
     Grup üyeleri daha sonra katılımcıların görüşlerini dinledi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER