Çözüm süreci

Çözüm süreci -BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: -"Vicdanı olan, insanlığa ve kendisine saygısı olan herkes bu ülkede özgürlüklerin gelmesi için çaba sarf eder"


GAZİANTEP (A.A) - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Vicdanı olan, insanlığa ve kendisine saygısı olan herkes bu ülkede özgürlüklerin gelmesi için çaba sarf eder" dedi.
     Kışanak, partisinin Nizip ilçesinde düzenlediği mitingde, barışın, sevgiye ve kardeşliğe inanmak anlamına geldiğini söyledi. Çözüm sürecinin tamamlanması için halkın gücüne, desteğine ve mücadelesine ihtiyaç olduğunu belirten Kışanak, şöyle konuştu:
     "Bizler gördüğümüz tüm zorluklara rağmen barışa olan inancımızı asla kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. Süreç, 21inci yüzyılı halkların özgürlük ve kardeşlik içerisinde geçirmesini sağlayacak bir süreçtir. Bizler yaşadıklarımızla gördük ki halkın önünde hiç kimse duramaz. Vicdanı olan, insanlığa saygısı olan, kendisine saygısı olan herkes bu ülkede özgürlüklerin gelmesi için çaba sarf eder. Biz herkesi kalıcı bir barış, demokratik bir yaşam ve özgür bir gelecek için mücadeleye davet ediyoruz."
     Alınan kararın tarihi bir karar olduğunu ifade eden Kışanak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın sözlerine atıfta bulunarak, "Bu cümle barışın dili değildir. Bu cümle sürecin dili değildir" diye konuştu.
     Nizip Sebze Hali Meydanında düzenlenen mitinge, BDP Milletvekili İbrahim Binici, parti meclis üyeleri, Gaziantep, Kahramanmaraş il ve ilçe başkanları ve üyeler katıldı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER