Çözüm süreci turizmcilerin de umudu oldu

Çözüm süreci turizmcilerin de umudu oldu -Çözüm süreciyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin turizmde yeniden "altın yıllarını" yaşayacağı belirtiliyor -TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Gürkök: "Avrupalı turistler kült


TRABZON (A.A) - Zafer Sel - Çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde turizmi çok olumlu etkileyeceği, bölgelerde yoğun turizm hareketliliği ile turizm yatırımlarının da artacağı bildirildi.
     Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970li ve 1980li yılların başına kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin turizm açısından çok önemli bölgeler olduğunu ifade etti.
     Son zamanlarda yaşanan çözüm sürecinin hem Doğu Karadenizin hem de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin turizmde "altın" yıllarına tekrar döneceğini vurgulayan Gürkök, "Çünkü bölgeyi yaşanan olumsuzluklardan dolayı Avrupadan ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen turistler ziyaret edemiyordu. Bu bölgeler riskli bölgeler olarak kabul ediliyordu" dedi.
     Avrupalı turistlerin kültür ve tarih turizmi için bölgelere tekrar büyük bir istekle geleceklerini belirten Gürkök, "Sürecin olumlu sonuçlanması turizm için çok büyük potansiyel oluşturacak. Bunu geçmişte yaşadık. Hem ekonomik açıdan hem de tanıtım açısından bölge ve Türkiye için olumlu katkılar olacaktır" diye konuştu.
    
     -"Turist sayısı 3-4 kat artacak"-
    
     Türkiyenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin turizmden yeterince pay aldığını da ifade eden Gürkök, şöyle devam etti:
     "Özellikle Akdeniz Bölgesine gelen turistler, uçaktan indikten sonra otele her şey dahil olarak yerleşiyor. Bize ve diğer bölgelere gelen ziyaretçiler dağları, yaylaları, tarihi turistik yerleri ziyaret ediyor. Bunun için barış süreci sonuçlandığında bölgeye gelen turist sayısı 3-4 kat artacak. Çünkü bunu önceki yıllar yaşadık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Karadeniz Bölgesi ağırlıklı olarak kara yolu üzerinden ziyaret edilebilecek. Bölgeler arasında turizm aktiviteleri canlanacaktır."
    
     -"Oteller yapılmaya başlanacak"-
    
     Bölgeler arası destinasyonda ziyaret edilecek kültürel zenginlikler olduğunu vurgulayan Gürkök, "Turistler bu bölgeleri görmek istiyorlar. Bu turizmi ve ekonomiyi geliştirecek, istihdam artacak. Kısa zamanda değil ama 1-2 yıl içerisinde orada çok büyük talep olacak. Bölgede turizm tekrar ayaklanacak, konaklama tesisleri, oteller yapılmaya başlanacak" dedi.
     Gürkök, turizmin istihdamda önde geldiğini, bölgede turizmin gelişmeye başlamasının işsizliğe de çare olacağını kaydetti.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Çözüm süreci turizmcilerin de umudu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER