Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Hakyemez: -"Türkiye, çözüm süreciyle terör belasından kurtulmasıyla gücüne güç katan ülke haline gelecektir"


BARTIN (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Türkiye, çözüm süreciyle terör belasından kurtulmasıyla gücünüe güç katan ülke haline gelecektir" dedi.
     Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Hakyemez, Başkan Vekili Vedat Bilgin, sekreter Fatma Benli, üyeler Bendevi Palandöken ve Yıldıray Oğur, Bartında bir otelde sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.
     Hakyemez, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin 30 yıldır terör sorunuyla karşı karşıya olduğunu, bunun ülkeye çok bedeller ödettiğini söyledi.
     Türkiye Cumhuriyetinin hiçbir zaman yılgınlığa düşmediğini belirten Hakyemez, şunları kaydetti:
     "Cumhuriyeti kurduk, birlikte yaşıyoruz. Bakıyoruz ki terör sorunu nedeniyle çok büyük miktarda ekonomik kaynak, teröre, güvenlik politikası nedeniyle aktarılıyor. Şehitler veriyoruz, canlar kayboluyor, bundan kaynaklanan ciddi bir sorunumuz var. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. 30 yıldır uyguladığımız bir yöntem var. O yönetimin eksiklikleri var ki hükümet farklı bir şekilde sorunun çözülme noktasında politika uygulamaya çalışıyor. Silahların susmasına çözüm süreci adı veriyoruz."
     Hakyemez, düzenledikleri etkinliklerde insanların endişelerini de dinleyerek not aldıklarını ifade ederek, "Biz akil insanlar ismini çok şık bulmuyoruz. Akil insanlar sizlersiniz, Anadoludaki herkes. Biz, hükümetin bu politikasını niçin desteklediğimizi anlatan ama aynı zamanda halkın endişelerini de not edip rapor neticesinde hükümete aktaracak aracılarız" diye konuştu.
    
     -"Ortak noktamız silahların susması"-
    
     Akil İnsanlar Heyetindeki 63 kişi ile Karadeniz grubundaki 9 kişinin birbirinden tamamen farklı dünya görüşlerine sahip olduğuna işaret eden Hakyemez, "Böyle olması da isabetlidir. Hepimizin ortak noktası silahların susması. Konu son derece hassastır. Özellikle şehitlerimiz, bölünmez bütünlük, teröre karşı verilen mücadele ve ödenen ekonomik bedel dolayısıyla konu hassastır" ifadesini kullandı.
     Hakyemez, şehitlerin başlarının üstünde yeri olduğunu vurgulayarak, "Biz mümkün olduğunca şehit ailelerini ve derneklerini buraya çağırmıyoruz, onların ayaklarına gidiyoruz. Onların süreci nasıl değerlendirdiği bizim için çok önemlidir" şeklinde konuştu.
     Türkiyenin güçlü bir ülke olduğuna dikkati çeken Hakyemez, şöyle devam etti:
     "Türkiyenin güçlü bir ülke olarak artık bu sorundan kurtulması gerekiyor. Kardeşlik hukuku çerçevesinde bu sorunun çözümü Türkiyeyi daha güçlü hale getirecektir. Bölünmez bütünlük noktasındaki en güçlü model, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla karşımıza çıkacak. Türkiye, çözüm süreciyle terör belasından kurtulmasıyla gücüne güç katan ülke haline gelecektir. Bu süreçte ben bölünmez bütünlük konusunda hiçbir endişe duymuyorum."
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER