Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyet Başkanı Taşgetiren: "Ülkemizden zırnık vermeyiz, onun önünde de siper oluruz. Kimse bizi, memleket sevgisi noktasında sınamaya kalkmasın" -"Silahın ortadan kalkması lazım. Bu sürec


KAYSERİ (A.A) - Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Ülkemizden zırnık vermeyiz, onun önünde de siper oluruz. Kimse bizi, memleket sevgisi noktasında sınamaya kalkmasın" dedi.
     Nevşehire gelen Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren ile üyeler Doğu Ergil, Beril Dedeoğlu, Vahap Coşkun ve Erol Göka, Dedaman Otelde sivil toplum kuruluşları ile yapacakları görüşme öncesinde basın toplantısı düzenledi.
     Heyet Başkanı Taşgetiren, temasların amacının insanların düşüncelerini dinleyerek duygularını paylaşmak olduğunu söyledi.
     Türkiyedeki barış sürecinin genişlemesi, kan akmasının engellenmesi noktasında yürütülen çabalara sivil heyet olarak katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Taşgetiren, şöyle devam etti:
     "Onun için de şehirlerimizde temaslarda bulunuyoruz. 3 ili gezdik halkın sürece büyük destek verdiği izlenimi aldık. Konya, Karaman ve Kayseride tepkiler var. Fakat ben tepkilerin daha genel anlamda, siyasette de ortaya konulan tepkilerin uzantısı olduğunu düşünüyorum. Geniş halk kesimlerinin bu tepkilerin uzağında olduğunu düşünüyorum. Şehit ailelerini ziyaret ettik. Gerçekten duygulandırıcı tepkiler. Biz evladımızı kaybettik başka analar ağlamasın temennisi hemen tüm şehit ailelerinde gördüğümüz bir şey. Gittik onlarla kucaklaştık, duygulandık, birlikte dua ettik, Kuran okuduk ve hepsi gerçekten dua halinde insanlar. Geniş toplum kesiminde de bunları gözlüyoruz."
     Konyada sivil toplum kuruluşları ile yaptıkları toplantısında İşçi Partisi çevresinden bir tepki geldiğini hatırlatan Taşgetiren, o toplantıya katılan insanların büyük çoğunluğunun "Konya bu değil" dediğini aktardı.
    
     -"Bayrağımız konusunda herkes kadar duyarlıyız"-
    
     İnsanların kan akmasını istemediğini ve çözüm süreciyle de 3 aydan beri Türkiyede şehit haberi gelmediğini vurgulayan Taşgetiren, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Herhangi bir eve, anne yüreğine ateş düşmüyor. Bunu geliştirmek, sürdürmek lazım. Memleketimizin bölünmemesi konusunda herkesten duyarlıyız. Bayrağımız konusunda herkes kadar duyarlıyız. Türkiyenin çok daha büyük, güçlü bir ülke olması konusunda herkesten daha fazla duyarlıyız. Bu akil insanlar bugüne kadar geçmişi bilinmeyen insanlar değil. Sadece ülkemizin huzurunu, barışı istiyoruz. Bir kere daha söylüyorum analar ağlamasın, saçını yolmasın, bağrına taş basmasın. Bir evlat acısının ne demek olduğunu evine ateş düşen insan bilir. Onun için ateş düşmesin istiyoruz, çabamız bunun için."
     "Ülkemizden zırnık vermeyiz, onun önünde de siper oluruz. Kimse bizi memleket sevgisi noktası sınamaya kalkmasın" diyen Taşgetiren, şöyle konuştu:
     "Milliyetçi arkadaşlarımız da bizi sınamasınlar. Kayseride farklı bir tepki oldu. O tepkilerden sonra Kayseride bize ulaşan şeyler, Kayseri bu değil lütfen Kayseriye buna bakıp karar vermeyin diyorlar. Ben de Kayseriyi tanıyorum, 27 yıldır gider gelirim. Kayseri o tepkilerden ibaret değil. Dediğim gibi medyaya sadece tepki boyutu yansıyor."
    
     -"Türkiye bu çağın en büyük ülkelerinden biri olacak"-
    
     Türkiyede kurulu düzenden, statükodan ileri gelen farklı toplum kesimlerine yönelik sorunlar olduğuna dikkati çeken Taşgetiren, şunları kaydetti:
     Türkiyede hala bir başörtüsü sorunu var, çözülmesi lazım. Kürt vatandaşlarımızın da sorunu var çözülmesi lazım. Belki de terörün bitmesi bütün Kürtler üzerindeki örgüt baskısını ortadan kaldıracak. Onun için silahın ortadan kalkması lazım. Şu sürecin en önemli özelliğinin silahın ortadan kalkması olduğunu düşünüyorum. Silah, siyasetin, hukukun, toplumsal ilişkilerin kimyasını bozuyor. Bu ülkede bir süre sonra insanlar birbirleriyle konuşamaz hale geliyor. Birbirine hep gardını almış insanlar. Halbuki biz istiyoruz ki 76 milyon gibi büyük bir nüfusumuz var. Avrupanın birçok ülkesinden daha fazla nüfusu oluşturuyor. Nüfusumuzu biz birbiriyle anlaşabilir, birbirini besleyebilir, birbirini sevebilir insanlar haline getirebilirsek Türkiye bu çağın en büyük ülkelerinden biri olacak. Çabamız budur. Bizim söyleyeceğimiz sevgiden başka bir şey yok."
     Taşgetiren ve üyeler basın toplantısının ardından sivil toplum kuruluşu üyeleriyle bir araya geldi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER