Çorum, çevresel değer ölçümlerini artık kendi

Çorum, çevresel değer ölçümlerini artık kendi laboratuvarında yapacak -Çorum TSO Başkanı Başaranhırncal: -Çevresel değer ölçümleri konusunda başta Çorum olmak üzere bölgedeki sanayicilerimize kısa sürede kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyo


ÇORUM (A.A) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhırncal, Çevresel değer ölçümleri konusunda başta Çorum olmak üzere bölgedeki sanayicilerimize kısa sürede kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz dedi.
     Başaranhıncal, TSO bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) çatısı altında kurulan Çevresel Etkiler Deney ve Ölçüm Laboratuvarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ön yeterlilik belgesi alarak hizmete başladığını belirtti.
     Türk Akreditasyon Kurumu tarafından denetlenerek yetki belgesi alınıp, bakanlıkça akredite edilecek olan ABİGEM laboratuvarı ile bölge sanayicisinin, emisyon, imisyon ve gürültü gibi çeşitli ölçümlerini büyük illere gitmeden Çorumda yaptırabileceklerinin altını çizen Başaranhıncal, şunları kaydetti:
     Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksinde bulunan ABİGEM Çevresel Etkiler Deney ve Ölçüm Laboratuvarında, karbonmonoksit, karbondioksit, kükürdioksit, azotoksit, oksijen, nem, hız, islilik, toz, uçucu organik ve buhar, çöken toz tayini, partikül madde ve ses basınç seviyesi gibi ölçümler yapılabilmektedir. Bu konuda Çorumda faaliyet gösteren altı çevre danışmanlık firmasının temsilcilerine laboratuvar faamliyetleri hakkında bilgi verildi. ABİGEM laboratuvarının daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet vermesi amacıyla çevre danışmanlık firmaları ile irtibat haline olacağız. Çevresel değer ölçümleri konusunda başta Çorum olmak üzere bölgedeki sanayicilerimize kısa sürede kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum, çevresel değer ölçümlerini artık kendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER