Çorumda 4 ÖDES projesi uygulanacak

Çorumda 4 ÖDES projesi uygulanacak


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Sabri Başköy, Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında Çorumda, yaklaşık 271 bin lira tutarında 4 projenin uygulanacağını bildirdi.
     Başköy, yaptığı yazılı açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgelerindeki illerde yerel dinamikleri harekete geçirerek, özürlülerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine ve özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 2011 yılında hayata geçirilen ÖDES kapsamında, 2013 yılında desteklenecek projelerin belli olduğunu belirtti.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ÖDESin amaçlarına uygunluğu, sürdürülebilirliği, iç tutarlılıkları ve hedef kitlelerinin genişliği gibi kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda Çorumdan 4 projenin onaylandığını dile getiren Başköy, şunları kaydetti:
     2012 yılı kapsamında ilimiz için toplam bütçesi 270 bin 666 lira tutarında 4 adet projenin finansmanı onaylanmıştır. Bu 4 proje için Bakanlıkça ilimize aktarılacak olan hibe miktarı ise 232 bin 866 liradır. Valiliğimiz ve proje sahipleri arasında finansman sözleşmeleri imzalanmış olup, en kısa zamanda projeler hayata geçirilerek ve en geç 1 yıl içinde tamamlanacaktır.
     Vali Başköy, ÖDES kapsamında uygulanacak projelerin, Çorum Belediyesinin Bilinçli Anne Sağlıklı Çocuk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Karşılıklı Öğreniyoruz, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulunun Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok ve Hitit Üniversitesince hazırlanan Çorum İli İşgücü Piyasasında Özürlü İstihdamına Yönelik İhtiyaç Analizi başlıklı çalışmalar olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorumda 4 ÖDES projesi uygulanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER