ÇOMÜ FEF ile Bilim Sanayi ve

ÇOMÜ FEF ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü arasında işbirliği


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü arasında işbirliği görüşmesi yapıldı.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, ÇOMÜ FEF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem, dekan yardımcıları Doç. Dr. Muhammet Erat ve Doç. Dr. Yusuf Dilgin ile bir araya geldi.
     Tuncer, üniversitede bilginin rafta, sanayicinin de elinin kolunun bağlı kalmamasını istediklerini ifade ederek, Bu bağlamda bakanlığımız, üniversite ve sanayi üçlüsü işbirliği çerçevesinde özellikle üniversite son sınıf öğrencilerinin fikirlerini ve girişimciliklerini ortaya çıkarmak amacıyla destek sağlıyor. Öğrencilerin üretime ve istihdama dönüştürebilecekleri projeleri varsa, bunların hayata geçirilmesine destek olmaya çalışıyoruz. Üniversitede bakanlığımızın teşviklerini ve verilebilecek hibeleri tanıtmak amaçlı konferans düzenlemeyi düşünüyoruz diye konuştu.
     Prof. Dr. Erdem ise işbirliğinin üniversite ve sanayi ortak çalışmalarına zemin hazırlaması bakımından önemli olacağını vurgulayarak, özellikle son sınıf öğrencilerine ve öğretim elemanlarına bilgilendirici toplantının hemen yapılacağını aktardı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜ FEF ile Bilim Sanayi ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER