ÇOMÜnün 2013 yılı bütçesi onaylandı

ÇOMÜnün 2013 yılı bütçesi onaylandı -Rektör Prof. Dr. Laçiner: Devletin bütçe konusunda gösterdiği cömertliği takdirle karşılıyoruz. Bu, Çanakkaleye ve yüksek öğrenime verilen önemin açık göstergesidir


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ), 2013 yılı bütçesi onaylandı.
     ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, yaptığı açıklamada, 2013 yılında ÇOMÜ için bütçe ödeneğinin 157 milyon 906 bin lira olduğunu, ödeneğin yıl sonunda 175 milyon liraya kadar çıkmasının beklendiğini, diğer kaynakların eklenmesiyle üniversitenin harcamalarının 200 milyon lirayı bulabileceğini söyledi.
     Laçiner, bütçede en büyük yeri 83 milyon 101 bin lirayla personel giderleri oluşturduğunu, 2013 yılında en az 14 milyon lira SGK primi ödeneceğini, personele dayalı hizmet alımlarının da eklenmesiyle personele dayalı ödemelerin 100 milyon lirayı aşmasının beklendiğini bildirdi.
     Bütçenin diğer önemli kalemini 23 milyon 882 bin lirayla mal ve hizmet alımlarının oluşturduğunu dile getiren Laçiner, bu rakamın yıl sonunda 30 milyon liraya yaklaşabileceğini kaydetti.
     Laçiner, ÇOMÜ bütçesinde inşaat yatırımlarını da içeren sermaye giderleri başlığı altında 34 milyon 600 bin liranın yer aldığını, bu rakamın 29 milyon 350 bin lirasının inşaat yatırımlarına ayrılacağına söyledi.
     Devletin imkanlarının ÇOMÜnün tüm ihtiyaçlarını birkaç yılda hemen karşılayamayacağını ifade eden Laçiner, Ancak rakamlara bakıldığında olağanüstü bir katkıyla karşı karşıyayız. Devletin bütçesinden ÇOMÜnün 2013 yılında 170 milyonu bulacak bir harcamasının gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. 2015 yılında bu rakamın 200 milyonu aşması, hatta 250 milyona ulaşması içten bile değil. Bu rakamlar ÇOMÜ bütçesinde geometrik artışları bizlere kanıtlıyor. Devletin bütçe konusunda gösterdiği cömertliği takdirle karşılıyoruz. Bu, Çanakkaleye ve yüksek öğrenime verilen önemin açık göstergesi diye konuştu.
     Laçiner, ÇOMÜnün geçmiş yıllarda oluşmuş eksiklerini hızla gidermeye gayret ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Önümüzdeki 5 yıl içinde aynı hızda yatırımları sürdürebilirsek, eğitim ve araştırma alanlarında ÇOMÜnün hızla çevre il üniversitesi hüviyetinden çıkarak, Türkiyenin birinci lig üniversiteleri arasında hak ettiği yere ulaşacağı görülmektedir. ÇOMÜ, bazı alanlarda hem Türkiyede, hem de dünyada en saygın üniversiteler arasındadır. Bu oranı tüm bölümlerimize yaymaya gayret ediyoruz. Yeni ödeneklerimiz bunu teminde işimizi kolaylaştıracak. ÇOMÜnün büyümesinin aynı zamanda Çanakkaleye katkı olduğunu ise söylemeye bile gerek yok. ÇOMÜ geliştikçe Çanakkale de iktisadi, sosyal, kültürel, sportif ve diğer tüm alanlarda kazanmaktadır.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber ÇOMÜnün 2013 yılı bütçesi onaylandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER