ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -"Arap Baharı Sürecinde Türkiyenin Ulusal Güvenliğini Yeniden Düşünmek" konferansı düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF), "Arap Baharı Sürecinde Türkiyenin Ulusal Güvenliğini Yeniden Düşünmek" konferansı düzenlendi.
     Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersel Aydınlı, konuşmasına başlamadan önce ÇOMÜnün gelişiminden oldukça memnun olduğunu söyledi.
     Arap devrimlerinin demokratikleşme yolunda bir mücadele olup olmadığını sorgulayarak, bu devrimlerin demokrasiye doğru evrilmediğini belirten Aydınlı, devrimlerin mikro milliyetçilik gibi ayrıştırıcı nitelikleri ön plana çıkardığını ifade etti.
     Aydınlı, buradaki halkların toplumsal enerjisinin dönüştürücü değil, yıkıcı olduğunu, bunun da geç kalmış milliyetçilikleri tetiklediğini kaydetti.
    
     -Müzelerden ÇOMÜ Kütüphanesine bağış-
    
     ÇOMÜ Kütüphanesine kitap bağışları sürüyor.
     Valilikler, belediyeler, federasyonlar, vakıf ve odalar, ulusal gazeteler, köşe yazarları ve vatandaşlar, "Şehitlerimiz için 1 Milyon Kitap Kampanyası" kapsamında kitaplarını ÇOMÜ Kütüphanesine gönderiyor.
     Kütüphaneye son olarak, Anadolu Medeniyetleri, Ankara Etnografya, Burdur, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Hacıbektaş, İstanbul Yıldız Sarayı, Kayseri, Karadeniz Ereğli, Sinop, Tekirdağ ve Trabzon müzeleri kitap desteği verdi.
    
     -GSF Seramik Bölümü öğrencisinin başarısı-
    
     ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü öğrencisi Burcu Gürcü, Eskişehir Anadolu Üniversitesinde bu yıl 8inci düzenlenen Muammer Çakı 2013 Uluslararası Öğrenci Seramik Yarışmasında "Değişen Yüzler" isimli çalışmasıyla "Başak Çatı ve Cephe Sistemleri Özel Ödülü"ne layık görüldü.
     Yarışmada ayrıca GSF Seramik Bölümünden İlter Özyıldırım, Ceyhun Gül, Ece Güneş Erten, Aslı Yılmaz; Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden Burcu Aydın, Sevgi Er, Ramazan Kocabaş, İlker Eği ön elemeyi geçerek eserlerini sergileme hakkı kazandı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER