ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -St.Petersburgda Çanakkale Sergisi hazırlıkları


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Aydın İbrahimov ve Doç. Dr. Vedat Çalışkan, 2013 yılının mayıs ayında Rusyanın St.Petersburg kentinde düzenlenmesi planlanan Şark Kapısı: Çanakkale adlı serginin hazırlıklarını tamamladı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale ve St.Petersburg kentleri arasında ticari, kültürel, akademik işbirliği alanlarında kalıcı ilişkiler geliştirilmesini hedefleyen çalışma kapsamında öğretim üyeleri, St.Petersburgdaki çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileriyle görüşmeler yaptı.
     Çanakkale Valiliği adına bu çalışmayı yürüttüklerini belirten öğretim üyeleri, Çanakkale ve St.Petersburg kentleri arasında tarım, sanayi, turizm sektörlerinde geliştirilmeyi bekleyen ilişkiler ve büyük bir potansiyel bulunduğu görüşünü dile getirdiler.
     Açıklamada, Çanakkale üzerinden kurulan bu ilişkiler yoluyla başta kentimiz olmak üzere Türkiyenin tanıtımına büyük katkı sağlanacağını değerlendiriyoruz. St.Petersburg, Çanakkalenin özellikle tarımsal ürün ihracatı ve turizm alanları açısından hedeflenmesi gereken önemli bir pazardır. Karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi ile önemli ticari gelişmelerin kısa sürede kaydedileceğini umuyoruz denildi.
    
     -Yenicede Muhasebe semineri
    
     ÇOMÜ Yenice Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, Muhasebe mesleğinin tanıtımı konulu seminer düzenlendi.
     Çanakkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Oda Başkanı Hakkı Alacaoğlu, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler İlhan Kabakçıoğlu, Mesut Akdeniz, Mustafa Ege ve Öğr. Gör. Gülcan Kandemirin konuşmacı olarak katıldığı seminerde, muhasebe mesleği ve muhasebe meslek elemanlarının tanıtımı yapıldı.
     Muhasebe bölümü mezunlarından beklentiler, mali müşavir ve yeminli mali müşavirlik mesleklerinin Türkiye ve dünyadaki önemi konularında sunumlar yapılan seminere öğrenciler, yoğun ilgi gösterdi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER