ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Acil Durum ve Afet Yönetimi Derneğinden Rektör Laçinere ziyaret


ÇANAKKALE (A.A) - Acil Durum ve Afet Yönetimi Derneği (ADAYDER) Başkanı Galip Usta, Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçak, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Yavuz ve Cüneyt Çalışkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçineri makamında ziyaret etti.
     Dernek Başkanı Usta, ziyarette yaptığı konuşmada, 13 Ocak 2011de kurulan derneklerinin kuruluş amacının Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü lisans mezunlarının unvan ve kadro sorunlarını çözerek mesleklerinin ulusal ve uluslararası alanda saygınlığını arttırmak olduğunu söyledi.
     Bunun için çalışma yaptıklarını belirten Usta, Türkiyede yeni gelişen bu alandaki nitelikli personel ihtiyacı, lisans derecesiyle mezun olan kişiler tarafından karşılanması gerekiyor dedi.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ise dernek ve üniversite arasındaki işbirliklerinin arttırılmasına sıcak baktıklarını, eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak için gerekenlerin yapılacağını kaydetti.
     Ziyarette Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Binnur Meriçli Yapıcı ile Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Said Eren de katıldı.
    
     -ÇOMÜ Kütüphanesine bağışlar sürüyor
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesine yapılan kitap bağışları sürüyor.
     Ekim ayı içinde 300 bin basılı kitap sayısı bulunan ÇOMÜ Kütüphanesine Kasım ayı içinde 10 bin kitap bağışı daha gerçekleşti. Yetkililer, son olarak Türkiyenin çeşitli yerlerinden kütüphaneye 6 bin 500 kitap daha geldiğini belirtti.
     Elektronik kitaplar ile birlikte kitap sayısı 400 bine yaklaştı.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER