Çöken köprünün kazıklarını evinin bahçesine dikti

Çöken köprünün kazıklarını evinin bahçesine dikti -Emekli maden işçisi, çökerek 10 kişinin ölümüne, 5 kişinin kaybolmasına neden olan Filyos Çayı üzerindeki köprünün ağaç kazıklarını evinin bahçesinde sergiliyor -İşçi emeklisi Özcan:


ZONGULDAK (A.A) - Hüseyin Tıraş - Çaycuma ilçesinde emekli maden işçisi, geçen yıl çökerek 10 kişinin ölümüne, 5 kişinin kaybolmasına neden olan Filyos Çayı üzerindeki köprünün ağaç kazıklarını evinin bahçesinde sergiliyor.
     Almanyada emekli olan maden işçisi Ünal Özcan, babasının inşaatında çalıştığı beton köprünün çökmesi sonucu 15 kişinin yaşamını yitirdiğini öğrenince büyük üzüntü yaşadı.
     Bir süre sonra Almanyadan Türkiyeye dönen Özcan, 5 kişinin cesedinin halen bulunamadığı facianın yaşandığı köprünün enkazındaki ağaç kazıkları fark etti. Yeni köprü yapım işini alan müteahhit firmanın yetkililerinden ağaç kazıklarından 6sını isteyen Özcan, talebinin kabul edilmesi üzerine bunları bahçesine taşıttı.
     Özcan, 100-150 kilogram ağırlığında ve 5 metre uzunluğundaki kazıkları, 2002de 85 yaşında vefat eden babası Mehmet Özcan ile cesetlerine halen ulaşılamayan Tahir Özkara, Aziz ve Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu ile Kadın Saraç anısına yan yana dikti.
     Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 6 Nisanda yıkılan köprünün inşaatında babasının da çalıştığını, olayı duyduğunda büyük üzüntü yaşadığını söyledi.
     Babasının, köprüyü zorlukla inşa ettiklerini kendisine anlattığını belirten Özcan, "Köprünün çöktüğünü öğrenince o günler aklıma geldi. Bir süre sonra Türkiyeye dönünce enkazın halen çayda olduğunu gördüm. Yeni köprüyü yapacak müteahhit firma yetkililerinden ağaç kazıkları istedim. Onların da yardımıyla 6 kazığı bahçeme diktim" diye konuştu.
    
     -Ziyarete açacak-
    
     Özcan, evinin balkonuna her çıktığında yıkılan köprüye ait parçaları gördüğünü, çocukluk hatıralarının ve babasının canlandığını dile getirdi.
     Kazıklardan birisini babası, diğerlerini de cesetleri bir yılı aşkın süredir bulunamayan 5 kişinin anısını yaşatmak için diktiğini kaydeden Özcan, "Kazıkların çevresine çöken köprünün bazı beton parçalarını da yerleştirerek halkın ziyaretine açacağım. Umarım böyle facialar bir daha yaşanmaz" ifadesini kullandı.
     Kayıp Aziz Gülşenin (63) eşi, 4 çocuk annesi Resmiye Gülşen (67) ise eşinin cesedinin bulunamamasının üzüntüsünü yaşadıklarını anlatarak, "Köprüye ait parçaların yakınlarımız için anıtlaştırılması düşüncesi bizi mutlu etti. En kısa zamanda bunları görmeye giderek Özcana teşekkür edeceğim. Köprüden her geçtiğimde içimiz yanıyor" diye konuştu.
     Gülşenin kızı Saniye Gülşen de köprüde hayatını kaybeden 15 kişinin adının yaşatılacağı bir anıt yapılmasını beklediklerini vurgulayarak, "Babamın cesedi bulunamadı, mezarı bile yok. En azından onların anısını yansıtacak bir anıtın başında dua etmek istiyoruz. Bizi düşündüğü için Özcandan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
    
     -Olay-
    
     Çaycumada, geçen yıl 6 Nisanda Filyos Çayının üzerindeki köprünün çökmesi sonucu 10 kişinin bulunduğu minibüs ile 5 yaya suya düşerek akıntıya kapılmıştı.
     Çöken blokların kaldırılmasıyla 8 Nisanda Meryem Başörenin cesedine ulaşılmış, yolcu minibüsü enkazda bulunamamıştı. Faciadan 6 gün sonra köprünün yaklaşık 200 metre uzağında bulunan minibüste 3 yolcunun cesediyle karşılaşılmış, çalışmalar sonucunda 10 kişinin cesedine ulaşılabilmişti.
     Çöken köprü 1951de hizmete alınmıştı.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çöken köprünün kazıklarını evinin bahçesine dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER