Çocuk Oyunu Liginin final karşılaşması yapıldı

Çocuk Oyunu Liginin final karşılaşması yapıldı


AYDIN (A.A) - Germencik ilçesinde Mendil Kapmaca ve Seksek Federasyonu tarafından düzenlenen Çocuk Oyunu Ligi final karşılaşması yapıldı.
     Atatürk Spor Salonunda düzenlenen müsabakalarda Türkiye karması oyunlarda Polonya, Macaristan ve İspanyadan çocukların yer aldığı rakip karmaya karşı birinci oldu.
     Milli Eğitim Müdürü ve Çocuk Oyunları Çelik Çomak Federasyonu Başkanı Tamer Tunç, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
     "Üç yıldan beri yaptığımız faaliyetlerde çocuklarımızın kendi çağındaki oynaması gereken oyunları oynatıyoruz. Konfederasyon olarak Germencikte bir ilki yaşıyoruz. Çocuk oyunlarının Avrupa karması ile Türkiye Karması maçını oynadık. Yabancı çocuklar bu oyunları çok seviyorlar. Gördük ki çocuk, dünyanın her tarafında çocuktur. Bu oyunları kolay oynayarak benimsiyorlar. Seyircilerimize zevkli bir oyun seyrettirdiler."
     Konfederasyon olarak Türkiyede ve dünyanın her tarafından da organizasyonlar yapmaya devam edeceklerini belirten Tunç, "Dünyanın tüm çocukları bizim diyoruz. Ve bu oyunların onların hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu sene 3. Türkiye Kupası müsabakasını İstanbulda yapıyoruz. Çünkü dünyada böyle bir organizasyon yok. Çocukları ilgilendiren, çocuklarla özleşen oyunların oynandığı bir organizasyon yok" diye konuştu.
     Türkiye çapında 387 oyun çeşitleri bulunduğunu anlatan Tunç, bu oyunların tümünü aynı anda oynayamadıklarını ama her yıl oyunları genişlettiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Çocuk Oyunu Liginin final karşılaşması yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER