Çobanların zorlu kar mücadelesi

Çobanların zorlu kar mücadelesi -Giresunda yoğun yağış nedeniyle bitki örtüsünün kar altında kalmasına rağmen çobanlar, koyunlarını otlatmaya çalışıyor


GİRESUN (A.A) - Giresunda yoğun kar yağışı ve bitki örtüsünün kar altında kalmasına rağmen çobanlar, hayvanlarını otlatmaya çalışıyor.
     Hayvanlarına yiyecek bulmakta zorluk çeken çobanlar, zorlu kış şartlarına karşı mücadele ediyor.
     Yağlıdere ilçesinin Akdoğan köyünde yaşayan çoban Bilal Bayram, AA muhabirine, kırsal alanda yapılan hayvancılığın kış şartları nedeniyle zor durumda olduğunu söyledi.
     Bayram, kış şartlarının zorlu koşullarında hayvanların otlatılmasının zorluğuna işaret ederek, Hayvanlarımızı günde iki defa otlatmaya çıkarıyoruz. Bitki örtüsü kar altında kaldı. Ancak yine de hayvanlar kar altındaki yiyeceklerden yaralanabiliyor dedi.
     Kurban bayramı döneminde hayvanlarını beklediği oranda satamadığını anlatan Bayram, Karın yağışı altında hayvanlarımızı otlatıyoruz. Belki hayvanlarımızın karnı tam olarak doymuyor ama yapacak başka çaremiz yok diye konuştu.
     Ayşe Çıtlak da kış mevsiminde hayvan beslemenin zorluğuna dikkati çekerek, Hayvanları otlatmaya bırakıyoruz ya da yem yiyecek bulup karınlarını doyurmaya çalışıyoruz. Ot ve saman fiyatlarının da yüksek oluşu bizleri çok zorluyor. Her şeye rağmen işimizi yapmaya çalışıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Aytekin Özdemir / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çobanların zorlu kar mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER