Çinedeki suç örgütü davasında karar

Çinedeki suç örgütü davasında karar -Örgüt kurma ve örgüt lideri olma iddiaları ile yargılanan Nurullah E. ve Şahin Y, 21 yıl 7şer ay hapis cezasına çarptırıldı


İZMİR (A.A) - Aydının Çine ilçesinde suç örgütü kurdukları ve örgüt yöneticisi oldukları suçlamasıyla yargılanan Nurullah E. ve Şahin Y, 21 yıl 7şer ay hapis cezasına çarptırıldı.
     İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, yargılanan 12 sanıktan tutuklu bulunan Nurullah E. ve Şahin Y. katıldı. Mahkeme, Örgüt kurma ve örgüt lideri olma iddiaları ile yargılanan Nurullah E. ve Şahin Yyi 21 yıl 7şer ay hapis cezasına çarptırdı.
     Mahkeme, aynı suç kapsamında yargılanan, ancak daha önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanıklardan Hüsamettin B. ve Ekrem Aya Nitelikli yağma suçundan 2 yıl 6şar ay, Alaattin Bye çeşitli suçlardan 4 yıl 7 ay, Ergün Tye çeşitli suçlardan 15 yıl 5 ay, Fikret Sye çeşitli suçlardan 2 yıl 11 ay, Bilal Yye çeşitli suçlardan 2 yıl 11 ay hapis cezası verdi.
     Mehmet Unun Örgüt üyesi olma suçundan 1 yıl 15 gün ve Yağma suçundan 1 yıl 8 ay ile cezalandırılmasına, ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme heyeti, Erkan Mnin Örgüte üye olma, yardım ve yataklık etme suçlarından 1 yıl 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, Nitelikli yağma suçundan beraatına karar verdi.
     Mahkeme, ayrıca 2 sanık hakkında beraat kararı verdi, tutuksuz yargılanan ve ceza alan 8 sanık hakkında da yakalama emri çıkarttı.
    
     -Olay-
    
     Çine ilçesinde bazı vatandaşların şikayeti üzerine polis, 2010 Kasım ayında İstanbullular olarak bilinen Nurullah E. liderliğindeki silahlı suç örgütünün haksız ekonomik çıkar elde etmek amacıyla cebir ve tehdide dayalı suçlar işlediklerini tespit etmiş, yapılan operasyonla çok sayıda zanlıyı gözaltına almıştı.
     Davada, 2000 yılında gerçekleşen kamyoncu Tuncay Karadağ cinayeti, 2006 yılında yaşanan garaj kurşunlanması ve Nurullah Enin kurşunlanması gibi ilçede yaşanan birçok olay konu edilmişti.
    
     Muhabir: Murat Şenbaklavacı / Suat Deniz / Tolga Albay
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çinedeki suç örgütü davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER