Cinayetin gizemini SIM kart aydınlattı

Cinayetin gizemini SIM kart aydınlattı -Sakaryada 6 yıl önce kayıp ihbarı verilen kişinin borçlusu tarafından öldürüldüğü belirlendi -Maktule ait SIM kartı ve motosikleti kullanan katil zanlısı tutuklandı (Fotoğraflı


SAKARYA (A.A) - Akyazı ilçesinde 6 yıl önce kayıp ihbarı verilen kişinin borçlusu tarafından öldürüldüğü belirlendi, maktule ait SIM kartı ve motosikleti kullanan katil zanlısı tutuklandı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Akyazı ilçesinde yaşayan Mithat Bayraktardan haber alamayan ailesi 6 yıl önce jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Cinayet şüphesi üzerinde duran ekipler Bayraktarın son görüştüğü kişileri incelemeye aldı, cinayet bulgusuna rastlanmayınca Bayraktarın kayıp olarak aranmasına devam edildi.
     Cinayetten birkaç yıl sonra Bayram Ynin Bayraktara ait SIM kartını kullandığını belirleyen ekipler, şüpheliyi takibe aldı.
     Bir süre önce kazaya karışan maktule ait motosikleti de Bayram Ynin kullandığını tespit eden ekipler,şüpheliyi Boztepe köyünde gözaltına aldı.
     Cinayeti aydınlatan ekipler, olay günü Bayraktarın borcunu almak amacıyla Bayram Y. ile buluştuğunu, çıkan kavgada şüphelinin alacaklısını babasına ait av tüfeğiyle öldürerek, cesedini ormanlık bölgeye bıraktığını, maktulün motosikleti ve cep telefonunu çalarak İstanbula kaçtığını, cinayetten birkaç yıl sonra da Boztepe köyüne döndüğünü belirledi.
    
     -Kemiklerini cinayetten 2 yıl sonra kayalıklara gizledi-
    
     Bayram Ynin jandarmadaki sorgusunda borcuna karşılık Bayraktara fındıkla ödeme yapmayı teklif ettiğini, kabul etmeyince çıkan kavgada babasına ait av tüfeğiyle cinayeti işlediğini, maktule ait motosiklet ve cep telefonuyla İstanbuldaki ağabeyinin yanına kaçtığını söylediği öğrenildi.
     Ayrıca, Bayram Ynin soruşturmada cinayet bulgusuna rastlanmayınca 2 yıl sonra köyüne döndüğünü, ava çıktığı ormanlık alanda rastladığı maktule ait kemikleri kayalıkların arasına gizlediğini, cinayetten dolayı pişman olduğunu ifade ettiği belirtildi.
     Jandarma ekipleri, şüphelinin gösterdiği bölgede kazı çalışmasına başladı.
    
     Muhabir: Sezai Yolcuoğlu / Çağrı Turgut / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cinayetin gizemini SIM kart aydınlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER