Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama

Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama -Suriyeye sınırındaki diğer gümrük kapılarında güvenlik önlemleri artırıldı -Şanlıurfanın Akçakale Gümrük Kapısından geçiş yapanlar, dedektörlerle aranıyor -Kilisin Öncüpınar Sınır Kapısın


GAZİANTEP (A.A) - Hatayın Cilvegözü Sınır Kapısında meydana gelen patlamanın ardından Suriyeye sınırındaki diğer gümrük kapılarında güvenlik önlemleri artırıldı.
     Patlamanın ardından Şanlıurfanın Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısından geçiş yapanlar pasaport kontrolünün ardından dedektörlerle üst aramasından geçiriliyor. Ayrıca geçiş yapanların beraberindeki eşyalar da aranıyor.
     Özgür Suriye Ordusunun kontrolündeki Tel Abyad Gümrük Kapısında da yetkililer, özellikle araç geçişleri sırasında dikkatli olunması konusunda uyarıldı.
     Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bizim zaten olaydan önce de gümrük kapısında belli tedbirlerimiz vardı dedi.
     Hatayda meydana gelen olayda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Fırat, Tabi çok üzücü bir olay. Allah bir daha göstermesin. Bizim zaten olaydan önce de gümrük kapısında belli tedbirlerimiz vardı. Önlemlerimiz devam edecek. Teknik anlamda da birkaç takviye yapılacak diye konuştu.
     Türk Kızılayı Akçakale Şube Başkanı Ahmet Meşhurgil ise güvenlik önlemlerinin arttırıldığını söyledi.
     Meşhurgil, Suriyeli vatandaşların günlük gidiş gelişlerinin devam ettiğini, ayrıca bu konuda Suriyelilere de gerekli uyarının yapıldığını ifade etti.
    
     -Öncüpınarda eğitimli köpek kullanılıyor-
    
     Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısında yaşanan patlama üzerine, Kilisin Öncüpınar Sınır Kapısında da geniş güvenlik önlemi alındı.
     Türkiye-Suriye arasındaki tampon bölgede park halinde bulunan Suriye plakalı araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı. Sınırdan karşılıklı geçiş yapmak isteyen araçlara ise Kozak isimli eğitimli köpek yardımıyla arama yapıldıktan sonra izin veriliyor.
     Bu arada Şanlıurfanın Ceylanpınar ve Gaziantepin Karkamış ilçelerindeki sınır kapılarında da mevcut önlemlerin sürdürüldüğü görüldü.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü - Kemal Karagöz / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER