Çıldır Gölü dondu

Çıldır Gölü dondu -Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan soğuk hava nedeniyle Ardahanda bulunan Çıldır Gölünün yüzeyi buz tabakasıyla kaplandı -Vali Azizoğlu: Gölü yaz ve kış turizmine kazandırmak için kıyı kenar çizgisi çal


ARDAHAN (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan soğuk hava nedeniyle Ardahanda bulunan Çıldır Gölü dondu.
     Bölge genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle, dere ve göller buz tuttu. Ardahanın Çıldır ilçesinde bulunan ve kışın üzerinde kızak yapılan Çıldır Gölünün de yüzeyi buzla kaplandı.
     Vali Seyfettin Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır Gölünün ender göllerden biri olduğunu belirterek, yüzeyinin buz tutmasıyla güzel görüntü oluşturduğunu söyledi.
     Buz tabakası kalınlaşmadan gölün yüzeyinde gezilmemesi uyarısında bulunan Azizoğlu, Gölü yaz ve kış turizmine kazandırmak için kıyı kenar çizgisi çalışması başlattık. Göle yatırım yapılması için kıyı kenar çizgisi önem arz ediyor dedi.
     Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak, buz hokeyi ve benzeri faaliyetlerin yapılabileceğini ifade eden Azizoğlu, şunları kaydetti:
     Çıldır Gölünü turizme kazandırmakla sadece Ardahan değil, Türkiye de kazanacak. Yerli ve yabancı turistler için ender göllerden birisi. Bu anlamda dünyaya hitap edecek bir göldür. Çünkü yüzeyi tamamen doğal donan bir göldür. Dünyada ender göller arasında yer alıyor. Bunun farkındayız, değerlendirmek için gerekeni yapacağız.
     Balıkçılık yapan Selim Uzunkaya da kıyı kesimlerinden itibaren gölün donmaya başladığını belirterek, bundan sonra balık avcılığının buz kırılarak yapılabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Çıldır Gölü dondu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER