Cihanbeylide Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği

Cihanbeylide Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu


KONYA (A.A) - Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında, Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Cihanbeyli Ziraat Odası tarafından, proje yapmak isteyen çiftçilere, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu açıldı.
     Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Galip Yeşilırmak, kursla ilgili yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve çevresinin tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği için iklim yönünden uygun olduğunu belirtti.
     Kendilerine aromatik bitkilerin yetiştiriciliği konusunda kurs açılması talebinin geldiğini ifade eden Yeşilırmak, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile birlikte değerlendirdik ve kursumuzu başlattık. Kursumuzda, tıbbi ve aromatik bitkilerin ekim, dikim, sulama, gübreleme, görülebilecek hastalık ve zararlılarla mücadele, harman, ürünün kurutulması ve muhafazası konularında kursiyerler bilgilendirilecek" diye konuştu.
     Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Akkurt ise kursu bitirerek sertifika almaya hak kazananların, tıbbi ve aromatik bitki yetiştirilen tarla ve seralarda, yetiştirme, hasat, muhafaza ve işleme konularında sertifikalı eleman olarak çalışabileceklerini söyledi.
     Akkurt, kimyon, anason, haşhaş, aspir, mısır ve fiğ gibi tıbbi amaçlı kullanılan bitkileri yetiştiren veya yetiştirmek isteyen üreticilerin, makine, ekipman, vergi ve proje maliyetlerinde de devletin yüzde 50 destek sağlayacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Ramazan Can
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Cihanbeylide Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER