Cigor Bayramı, Kültür ve Turizm Bakanlığı

Cigor Bayramı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ulusal envanterine alındı


SİİRT (A.A) - Siirtin yöresel bayramlarından olan "Cigor Bayramı" Kültür ve Turizm Bakanlığının ulusal envanterine alındı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın bakanlığın ulusal envanterine alınmış olmasının Siirtin zengin kültürünü göstermesi ve bayramın yaşatılması açısından önemli olduğunu belirtti.
     Cigor Bayramında akşam saatlerine yakın evlerin damlarında meşalelerin çocuklar tarafından tutuşturularak sallandığını ve o gün hemen her evde bumbar ve tatlılar yapıldığını belirten Uslu, aynı etkinliklerin yaşatılmasına çalışacaklarını söyledi.
     Uslu, bayramın bakanlıkça kurulan komisyon tarafından ulusal envantere girecek somut olmayan kültürel miras olarak tespit edildiğini ve onaylandığını ifade ederek, "İlimizde her yıl mart ayının ikinci haftasında kutladığımız, ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutan Cigor Bayramı da envantere alındı. Böylece binlerce yıllık geleneğimiz, bu sayede gelecek nesillere aktarılmış olacak. Bakanlığımızın bu kararına uygun olarak önümüzdeki yıllarda bayramın yaşatılması için çalışma yapılacak" dedi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Cigor Bayramı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER