CHP Uşak Milletvekili Yılmaz:

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz: Nüfusu 2 binin altındaki beldelerin kapatılmasına karşıyız


UŞAK (A.A) - CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, TBMMye sunulan Büyükşehir Yasası ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ile nüfusu 2 binin altındaki beldelerin kapanmasını öngörüldüğünü belirterek, tasarının yasalaşması halinde halkın demokrasiye katılımının engelleneceğini öne sürdü.
     Yılmaz, Uşak Öğretmenevinde CHP İl Başkanı Bülent Horasan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, BMMye sunulan Büyükşehir Yasası ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının, aslında bütünşehir yasası olduğunu ifade etti.
     Tasarının kabul edilmesi halinde nüfusu 2 binin altındaki beldelerin kapanacağını ileri süren Yılmaz, şunları kaydetti:
     Parti olarak nüfusu 2 binin altındaki beldelerin kapatılmasına karşıyız. Bu halkın demokrasiye katılımını engelleyecektir. Beldelerin kapanmasıyla halk tek bir merkeze bağlanacak. Seçilmişlerin yerine, atanmışlar halkı yönetecek. CHP olarak, beldelerin kapanmaması için yoğun çaba harcayacağız. Nüfusu 2 binin altındaki beldelerin, civar köylerle birleşmesini de gündeme getireceğiz.
     Yılmaz, söz konusu kanun tasarısının il genel meclislerinin de kapatılmasını gündeme getireceğini ifade ederek, Şu anda 13 kentin büyükşehir olması da gündemde. Türkiye adım adım eyalet sistemine gidiyor. İlerleyen dönemlerde başkanlık sistemine geçişi kolaylaştırmak istiyorlar iddiasında bulundu.
    
     Muhabir: Uşak / Soner Kılınç / Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber CHP Uşak Milletvekili Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER