CHP Uşak Milletvekili Yılmaz, Afgan mültecileri

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz, Afgan mültecileri ziyaret etti


UŞAK (A.A) - CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Halit Ziya Uşaklıgil Kampusunda kalan Afgan mültecileri ziyaret etti.
     Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşaka yaklaşık 10 gün önce gelen 300 mülteciden 168inin Halit Ziya Uşaklıgil Kampusundaki binalarda kaldığını belirtti.
     Mültecilerin çeşitli sorunları bulunduğunu ifade eden Yılmaz, Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü mültecilere destek oluyor. Şu anda hukuki statüleri tam olarak belli değil. Barınmaları için ödenek yok. Bu insanların barınma sorunlarının nasıl çözüleceği netleşmeli dedi.
     Mültecilerin sorunlarının, yerel imkanlarla tam anlamıyla çözülemeyeceğini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:
     Hükümet ve BM nezdinde bir çalışma yapılmalı. Özellikle BM, sosyal yardımda bulunup, bu insanlara sahip çıkmalı. Hükümet de mültecilerin hukuki statülerini belirlemeli. Eğitim, sağlık, güvenlik, barınma ve beslenme gibi temel sıkıntıların çözülmesi için konuyu Ankaraya taşıyacağım. TBMMye bununla ilgili soru önergesi vereceğim. BMyle gerekli diyalogun sağlanması için de ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapacağım. Sıkıntıların bir an önce çözülmesi lazım. Aksi halde buradaki yerel bürokratlar da zorda kalıyor.
     CHP İl Başkanı Bülent Horosan da kalacak yer ve beslenme sorununun acil olarak çözüme kavuşturulmasının yanı sıra çocukların eğitimlerinin aksamaması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Uşak / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber CHP Uşak Milletvekili Yılmaz, Afgan mültecileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER