CHP Milletvekili Sapan:

CHP Milletvekili Sapan: -Eğer TBMM Genel Kurulunda sakıncalar düzeltilmezse şimdiden EXPOya yazık edilecek. Organizasyon ölü doğmuş olacak


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen EXPO 2016 Antalya Kanun Tasarısı ile ilgili olarak, Eğer TBMM Genel Kurulunda sakıncalar düzeltilmezse şimdiden EXPOya yazık edilecek. Organizasyon ölü doğmuş olacak dedi.
     Yıldıray Sapan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen EXPO 2016 Antalya Kanun Tasarısı ve tasarının hazırlanması sürecini değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.
     Kanun tasarısı ile EXPO 2016 organizasyonunda Antalyanın yerel dinamiklerinin devre dışı bırakıldığını savunan Sapan, Antalya Süt Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Antalya Ticaret Borsasının icra kuruluna alınmamasını eleştirdi.
     EXPO 2016nın Türkiye ve Antalya için önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Sapan, EXPO 2016ya 100 ülkenin katılacağını, 1 milyar avroya yakın gelir sağlanacağını söyledi. Sapan, EXPO 2016nın Türkiyenin tanıtımına ve turizmine de önemli katkılar sağlayacağını, bu katkının uzun yıllar süreceğini belirtti.
     EXPO 2016nın Antalyada yapılacağının kesinleşmesinin ardından yasa yapma gereğinin ortaya çıktığını bildiren Sapan, bu süreçte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda çalışmalar yürütüldüğünü anlattı.
     Bu süreçte AK Parti Antalya Milletvekilleri Sadık Badak ile Menderes Türelin yaklaşımını eleştiren Yıldıray Sapan, Antalya Süt Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Antalya Ticaret Borsasının Badak ve Türelin girişimleriyle EXPO organizasyonunun dışında tutulmaya çalışıldığını savundu.
     Sapan, EXPO Antalyadan koparıldı. Bildiğimiz AKP, yine en iyi bildiği işi yaptı. Antalyanın ve Türkiyenin en büyük projesini Türel ve Badakın zorlamalarıyla yandaşlarına rant sağlama aracı yaptı diye konuştu.
     Her iki milletvekilinin de EXPOya destek veren kurumları devre dışı bırakmak için çalıştıklarını öne süren Sapan, AK Partililer uzlaşmadan uzak hareket etti. EXPOnun Antalyadan koparılıp Mehdi Ekerin emrine verilmesi sağlandı. Antalyanın yerel dinamiklerinin burada göstermelik olduğu algısını da yaratmış oldu. Kaynağı Antalya sağlayacak, harcamayı onlar yapacak diye konuştu.
     Yıldıray Sapan, icra kurulunun kaldırılıp bu kurulun görevinin hükümet tarafından belirlenecek bir genel sekretere verileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Artık bu saatten sonra olacaklar belli olmuştur. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Antalyadan toplanan kaynağı, ihalesiz olarak genel sekreterlik aracılığıyla harcayacaktır. İhale yapılmadan, projenin yüzlerce milyon liralık işleri istenilen kişi ve kuruluşlara verilecektir. Bunlarında AKP yandaşı olacağını tahmin etmek zor değil. Artık EXPOnun bir AKPye yandaş rant projesi olduğunu söylemek uzak bir ihtimal değildir. Eğer TBMM Genel Kurulunda sakıncalar düzeltilmezse şimdiden EXPOya yazık edilecek. Organizasyon ölü doğmuş olacak.
    
     -Önergelerle ilgili iddialar-
    
     Yıldıray Sapan, bir gazetecinin CHP milletvekillerinin Antalya Valisi ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının icra kurulundan çıkarılması yönünde komisyona önerge verdiklerinin ve CHP milletvekillerinin konuyu sulandırdıklarının iddia edildiğini söylemesi üzerine, şunları söyledi:
     Bu o kadar Mehdi Ekerin himayesine sunuldu ki, biz artık iflah olmayacak, alın her şeyi bakanın emrine verin. Böyle bir önerge verdi Aydın bey. Kendisi çok nüktedan bir insan. Baktık hiçbir şey kabul edilmiyor, bizim nüktedan arkadaşımız da dediki her şeye bakan başkanlık eder, her kurumda bakanın sözü geçer diye. Bu bir nüktedir. Bu işi sulandırıyor diye CHP aleyhine kamuoyu oluşturulmaya çalışıldı.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Sapan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER