CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması

CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması -HAKPAR Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Küreken: Sivil siyaset alanının baskı altında tutulmasından şikayet ettiğimiz bu dönemde siyasetçilerin kaçırılması anlaşılır bir davranış değildir


DİYARBAKIR (A.A) - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Küreken, sivil siyaset alanının baskı altında tutulmasından şikayet ettikleri bu dönemde siyasetçilerin kaçırılmasının anlaşılır bir davranış olmadığını kaydetti.
     Küreken, yaptığı açıklamada, Kürt meselesinin barışçı çözüm sürecine ihtiyaç duyulduğu günümüzde şiddete ısrar etmenin kimseye bir yararı olmadığını belirtti.
     Geçerliliği çoktan kaybolmuş asker öldürme, adam kaçırma gibi mücadele yöntemlerinin barışa, demokrasiye, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine hizmet etmediğini aksine toplumlararası düşmanlığı daha çok büyüterek barış sürecini zora soktuğunu vurgulayan Küreken, şöyle dedi:
     12 Ağustos günü Tunceli bölgesinde yolu kesilen CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün PKK militanları tarafından kaçırılmasının Kürt halkının hak ve özgürlükler mücadelesini terörize etmekten başka bir ifadesi yoktur. Sivil siyaset alanının baskı altında tutulmasından şikayet ettiğimiz bu dönemde siyasetçilerin kaçırılması anlaşılır bir davranış değildir. İnsan yaşamı ve özgürlükleri tehdit altına alınarak bir halkın özgürlük mücadelesi verilemez. Kürt halkının haklı ve meşru mücadelesini karalayan bu tür eylemlerden vazgeçilmelidir. Yaşam ve siyaset yapma hakkına yönelik bu hareketleri reddediyoruz ve CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün en kısa zamanda salıverilmesini bekliyoruz.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER