CHP Malatya İl Danışma Kurulu toplandı

CHP Malatya İl Danışma Kurulu toplandı


MALATYA (A.A) - CHP Malatya İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.
     Malatya İl Özel İdaresi Toplantı Salonundaki toplantıda konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye ve Malatyada pek çok sorunun bulunduğunu, büyükşehir adayı bir ilin köylerinde halen en basit altyapı sorunlarının yaşandığını savundu.
     Malatyanın en önemli geçim kaynağı olan kayısının üreticiyi memnun etmediğini belirten Ağbaba, işsizliğin dışında hayvancılığın da bitme noktasına geldiğini ileri sürdü.
     Ağbaba, şöyle konuştu:
     Sıcak paraya ve borçlanmaya dayalı ekonomi lime lime dökülüyor. Samanı, otu ithal eder duruma gelmişiz. Belki aç değiliz, belki açıkta değiliz ama yoksulluk kemiklerimize kadar işliyor. Esnaf ve tüccar, varlığını sürdürme mücadelesi veriyor, köylümüz yoksullaşıyor, işçimiz köle ücretine çalışıyor, işsizimiz namerde muhtaç oluyor. Tüm şehir borçlandıkça borçlanıyor. Oysa bizim ülkemizde, bizim kentimizde herkese yetecek kadar ekmek var. Ancak bu ekmek, paylaşmayı bilmeyen bir düzenle yok, soframızdan çalınıyor.
     CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da uzun yıllar yapılmayan İl Danışma Kurulu Toplantısını yeni CHP anlayışına da uygun bir yöntem olarak değerlendirdiklerini ifade etti.
     Asgari ücretle çalışan işçilerinin durumunun içler acısı olduğunu belirten Kiraz, insanların sokakta konuşmaya bile dinlenme korkusuyla cesaret edemediğini savundu.
     Toplantıya, CHP ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber CHP Malatya İl Danışma Kurulu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER