CHP Kırklareli Milletvekili Dibek:

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: -Kadınlarımız, bugüne kadar ülkemizin gelişmesine ve demokratikleşme sürecine büyük katkıda bulunmuşlardır


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, kadınların, bugüne kadar ülkenin gelişmesine ve demokratikleşme sürecine büyük katkıda bulunduğunu bildirdi.
     Dibek, Türk kadınının yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 83. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kadınlara bu hakkın verilmesiyle çağdaş toplum düzenine geçildiğini belirten Dibek, şunları kaydetti:
     Uzun yıllar boyunca görmezden gelinen kadınlarımız, ekonomik, siyasal ve sosyal haklara kavuşturulmuş, yaşamın çeşitli alanlarında karşılaşılan eşitsizlik ve ayrımcılığın kaldırılması için önemli bir adım atılmıştır. Kadın erkek arasındaki eşitsizliğin giderilmesi yolunda atılmış en büyük adımlardan biri olan bu değişiklik sonrasında 1933te köy seçimlerine katılma hakkını elde eden kadınlarımız, 1934 yılında ise genel seçimlere katılma hakkını elde etmişlerdir. Cumhuriyetin sağladığı hak ve özgürlükleri en iyi biçimde kullanan kadınlarımız, bugüne kadar ülkemizin gelişmesine ve demokratikleşme sürecine büyük katkıda bulunmuşlardır.
     Dibek, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının kadınların etkin yurttaşlar olarak ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını olanaklı kıldığını aktararak, kadınlara dönemin koşullarına göre çağdaş ve ileri boyutta önemli haklar sağlanmış olmasının Cumhuriyetin en büyük başarılarından olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER