CHP heyeti Uluderede

CHP heyeti Uluderede -CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: Olayla ilgili hükümet ve devlet yetkilileri tam bir vicdan körlüğü içindedirler


ŞIRNAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Uluderedeki olayla ilgili olarak, Olayla ilgili hükümet ve devlet yetkilileri tam bir vicdan körlüğü içindedirler dedi.
     CHP genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Gülseren Onanç, CHP milletvekilleri Levent Gök, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hüseyin Aygün ile CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğanın yer aldığı heyet, Şırnakın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünü ziyaret ederek, Uluderedeki olayda yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret etti.
     CHP Genel Başkanı Sezgin Tanrıkulu, ziyarette yaptığı konuşmada, geçen yıl meydana gelen olayın mağdurlarıyla dayanışma, acılarına ortak olmak için geldiklerini, 1 yıldır acının dinmediğini, geçen sürede yaşanan siyasi gelişmeler ve açıklamalarla bu yaranın daha da kanamaya devam ettiğini söyledi.
     Roboski katliamı bir vicdan ve adalet meselesidir. Ancak bugüne kadar bu olayla ilgili hükümet ve devlet yetkilileri tam bir vicdan körlüğü içindedirler. O vicdan körlüğü ve adaletsizlik bugün de devam ediyor. Bütün siyasi kaygılardan uzak olarak gerçekten bu olayla vicdani, insani ve adalet acısından buradayız. Hiç bir siyasi kaygı taşımıyoruz. Bir vicdan ortaklığına aday olmak için buradayız diyen Tanrıkulu, olay aydınlanıncaya kadar mücadele edeceklerini kaydetti.
     CHP Ankara Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Alt Komisyonu Üyesi Levent Gök ise, ölümlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen faillerin hala açıklanmaması ve bir yargılama sürecinin başlatılmamasının eksiklik olduğunu belirtti.
     Olayda kardeşini kaybeden Leyla Encü, Elimizden tutun, biz terörist değiliz. Bizim tek istediğimiz bize yardımcı olmanız ve bir an önce çocuklarımızın faillerinin bulunmasıdır diyerek, barış istediklerini söyledi.
     Daha sonra heyet üyeleri mezarlığı ziyaret ederek, dua etti.
     Olayda hayatını kaybedenlerden Vedat Encünün annesi Mercan Encü ise, çocuğunun mezarı başında ağlayarak, Biz terörist değiliz. Başbakan bize sahip çıksın. Oğlum ekmek için gitmişti. Kardeşi askerdeydi, para istemişti. Ona para göndermek için gitmişti ancak dönemedi şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Casım Bal / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber CHP heyeti Uluderede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER