CHP heyeti, 'Azı Çoğaltmak' için Batman'da


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis üyelerinden oluşan 3 kişilik ekip 'Azı Çoğaltmak Projesi kapsamında Batman'a geldi. Parti Meclis üyeleri Av. Şenal Sarıhan, Serpil Öztürk ve Fatma Köse, kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerini ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler.

'Azı Çoğaltmak Projesi kapsamında üye sayısının az olduğu Bitlis, Siirt, Bayburt, Gümüşhane gibi illere gittiklerini ve Batman'da da 3 gün geçirerek halkla bir araya geleceklerini söyleyen Parti Meclis Üyesi Şenal Sarıhan, "AK Parti iktidarı 12 yıllı süre içerisinde yaşam hakkı ihlallerinden, ifade özgürlüğüne kadar birçok şeyi azalttı. Biz de CHP olarak hem AK Parti iktidarının azalttığı şeyleri, hem de azalan üye sayımızı çoğaltmak amacıyla ciddi ve samimi bir proje başlattık. Çünkü biz CHP olarak kendimizi halka karşı sorumlu görüyoruz." dedi.

Saruhan, proje kapsamında köyleri de ziyaret ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Biz bu projemizle üye sayımızı çoğaltmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda 12 yıl içerisinde azalmış olan her şeyi yeniden çoğaltmayı düşünüyoruz. Her alanda yaşanan sıkıntıları gidermek için yola çıktık. İfade özgürlüğü ve buna benzer birçok sorun için çalışıyoruz. Bir eksiklik olduğunun farkındayız ve bunları gidermek için çıktık yola. Bu sorunların ancak örgütlü bir çalışmayla gerçekleşebileceği düşüncesindeyiz. Yaşanan eksikliklerin farkındayız. Cumhuriyet Halk Partisi topluma karşı sorumlu bir parti. Çünkü bu parti bu ülkenin bağımsızlık mücadelesi içerisinde doğmuş olan bir partidir. Özgürlükleri güvence altına almış olan bir partidir. Özellikle demokrasi ve laiklik konusunda ciddi atılımlar yapmış olan ve ülkeyi Özgürleştirmek adına ciddi anlamda mücadele vermiş bir partidir. Bu partinin tarihe ve topluma karşı sorumlulukları var. Ve kendi adında da halkçı olma var. Ama AKP'nin bizi getirdiği durumu görüyoruz. Getirdiği bu noktada da bütün hakların ortada kalktığı bir noktadayız."

'ÜRETİM DURDU, GERİLEME BAŞLADI'

AK Parti hükümeti döneminde üretimin durduğunu ve gerilemenin başladığını anlatan Sarıhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tarımın öldürülmüş olması sanayinin öldürülmüş olması işsizliğin giderek tırmandırılmış olması 12 eylül ve 12 Mart yaşanmış bir ülkede tahribata karşı mücadele etmiş hukukun neredeyse yeniden ve neredeyse geriye götürülmüş olması karşısında bir şeyler yapmak gerekiyor. Adım atmak gerekiyor. Bizimki küçük bir katkı. Bizim bu projemiz yani 'Azı Çoğaltma' projemiz samimi bir projedir. Bingöl'de başladık bu projeye üye sayımızın az olduğu yerlerde başladık. Bayburt'da, Siirt'de, Muş'da ve şu anda Batman'da çalışma yapıyoruz. Amacımız dinlemek ve dokunmaktır. Neden böyle oldu neden bu eksiklikler oldu diye biz bunun için çalışıyoruz. Bunları dinleyip yol haritamız için yeni veriler çıkarmak istiyoruz. Bir defaya mahsus değil, bunu birkaç defa tekrarlayıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Asıl hedefimiz evler ve köylerdir. Köylere gideceğiz. Gitmeye başladık ve olumlu sonuçlar aldık. Her eve çat kapı girdik ve sohbet ettik. Her ilde 3 gün çalışma gerçekleştiriyoruz. Bazı yerlerde yoğun kar yağışından dolayı ulaşım sorunu yaşıyoruz. Bunu da bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Projemiz şu ana kadar başarılı oldu ve çalışmalarımız sürüyor."

CHP heyetine Batman İl Başkanı Adnan Yaşar ve Kadın Kolları Başkanı Necibe Tekin de eşlik etti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP heyeti, 'Azı Çoğaltmak' için Batman'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER