CHP Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu, Yağlıderede

CHP Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu, Yağlıderede


GİRESUN (A.A) - CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Yağlıdere ilçesi Yazlık köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.
     Karaahmetoğlu, ziyaretinde yaptığı konuşmada, yöre insanının geçimini tek gelir kaynağı fındıktan sağladığını, buna rağmen ürüne fiyat olarak yeterli değerin verilmediğini savundu.
     Milli bir ürün olan fındığın yöre insanı için çok önemli olduğunu ifade eden Karaahmetoğlu, Geçmişte aileler fındıkla çocuklarının eğitimlerini tamamlatır, iş yeri açar, iyi bir gelir sağlardı. Ancak günümüzde fındığa verilen değer ailelerin geçimine dahi zor yetiyor. Arazi şartlarının oldukça zor olduğu bölgede fındığa verilen değer bu olmamalıdır dedi.
     Karaahmetoğlu, fındık üreticilerinin yaşadığı zor durumun biraz da kendileriyle alakalı olduğunu, üreticinin fındığına öncelikle kendisinin sahip çıkması, alın terini almak için sesini yetkili makamlara duyurması gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
     Fındığımıza reva görülen fiyat neredeyse masrafını ancak karşılayabilecek düzeyde. Bu yaşadıklarımızın kader olmadığını göstermek biz fındık üreticilerine düşmektedir. 2005-2006 fındık sezonunda 7 ile 7,5 liradan alıcı bulan fındık sayın Başbakanın Giresun ve Orduda yaptığı konuşmalar sonucunda 2 ile 2,5 liraya düştü. Yani 1 ton fındıkta 5 bin lira senin benim cebimden alınarak, uluslararası fındık baronlarının ve onların ülkemizdeki temsilcilerinin cebine aktarıldı. Bugüne kadar bu yönde üreticilerimizin sesi çıkmadı. Bundan böyle emeğimize, alın terimize sahip çıkmalıyız. Böyle gelmiş böyle gider dememeliyiz.
    
     Muhabir: Aytekin Özdemir / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber CHP Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu, Yağlıderede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER