CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: -Çağdaş uygarlık, demokrasi, özgürlük demektir. Herkesin düşüncelerini özgürce dile getirdiği ülke demektir -Cumhuriyet Bayramını kutlamak isteyen halka illegal bakıyorsa o iktidarın sağlık sorun


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çağdaş uygarlık, demokrasi, özgürlük demektir. Herkesin düşüncelerini özgürce dile getirdiği ülke demektir dedi.
     Karşıyaka Atakentte düzenlenen toplu açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, Geleceği düşünen, kadınların ülkenin sorunlarına sahip çıktığı, kadın erkek eşitliğinin en güçlü temsil edildiği bir kentte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
     İzmirin kendisiyle ve kimliğiyle barışık bir kent olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Kentliler kentine sahip çıkar. Bütün Türkiye niye İzmire öykünüyor. Çünkü İzmirde insanı, kenti, beldeyi seven, sosyal demokrat belediyeler görev yapar. Kuşkusuz herkesin sorunu var. Bütün mesele sorunlara karşı daha duyarlı olmaktır. Bugün olmasa bile yarın o sorunları çözmüş olursunuz diye konuştu.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun mütevazı bir kişi olduğunu, İzmirde metroyu İstanbuldakinin üçte bir fiyatına yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Kocaoğlunun, Yaptıkları nedeniyle 397 yıl hapis cezasıyla yargılanarak ödüllendirildiğini savundu.
     Kılıçdaroğlu, Halka hesap vermeyen iktidarın olduğu yerde yolsuzluğun önünü alamazsınız. Sorun rantın çıkmasında değil, paylaşılmasındadır. Rantı halka verirseniz halk paylaşmış olur. İşte bu park halkın rantıdır. Kentli olmak tarihine sahip çıkmak demektir dedi.
     Kadınlardan çocuklarına nasıl sahip çıkıyorlarsa cumhuriyete ve ülkeye de öyle sahip çıkmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     Erkekler bunu pek beceremedi. 29 Ekimde Ankaradaydım. Çok sayıda kadın vardı. O meydana kadınlar 3-5 yaşındaki çocuklarıyla geldi. O çocuklar bir bayram kutlamasında iktidarın annelerine ve babalarına nasıl davrandıklarına tanık oldu. O çocuklara siz Cumhuriyet Bayramını nasıl anlatacaksınız. Cumhuriyetin hak demek olduğunu, adının zulüm olmadığını, tank, top, panzer olmadığını, biber gazı olmadığını nasıl anlatacaksınız. Biz belki anlatamayacağız ama siz anneler olarak çok iyi anlatacaksınız.
     O meydanda 73 yaşında bir kadın vardı. Kolları, bacakları kırıldı. Elinde sadece Türk bayrağı vardı ve Cumhuriyetini kutlamak istiyordu. Şimdi Ankarada bir hastanede yatıyor, onun ellerini öpüyorum ve İzmirden sadece benim değil bütün İzmirlilerin selamını gösteriyorum. Hasibe anamız, Cumhuriyeti kutlamaya tekrar gideceğim, düzelirsem 10 Kasımda Anıtkabire gideceğim diyor. AKP iktidarı bize asla ve asla diz çöktüremeyecek. Bu halk nelere karşı mücadele etti. Korkmayacağız, yılmayacağız, AKP kabusundan bu ülkeyi kurtaracağız. Sen kim oluyorsun da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamaya yasak getiriyorsun, senin ne gücün ne zihnin yeter. Cumhuriyet Bayramını kutlamak isteyen halka illegal bakıyorsa o iktidarın sağlık sorunu var demektir.
    
     -Herkesin barış içinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz-
    
     Kılıçdaroğlu, herkesin birbiriyle rahat selamlaştığı, barış içinde yaşadığı bir Türkiye istediklerine değinerek, hükümetin cumhuriyet tarihinin en büyük bölücülüğünü yaptığını iddia etti.
     Cumhuriyetin, bayrağın, Mustafa Kemal Atatürkün herkesin ortak paydası olduğuna dikkati çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
     Ortak paydalarımızın anlamını büyütmek, genişletmek zorundayız. Belli konuda farklı düşünebiliriz. Kendi ülkemizin sorununu çözdük, Suriyeye bakıyoruz. Sen önce kendi ülkene bak. Senin ülkende demokrasi mi var- Silivri toplama kampı 21. yüzyılın ayıbıdır. Çağdaş Türkiyeye yakışmamaktadır. Yazarı, çizeri, akademisyeni, milletvekili, üniversite öğrencisi hapiste. Kim hapiste değil. Buradan seslenmek istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamıyordu. Demokrasi kanalları çalıştırıldı. Biz demokrasiye inanıyoruz. Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılırsa anlamı vardır. Cumhuriyet insan haklarıyla taçlanırsa anlamı vardır. Kurucumuz olan Mustafa Kemal Atatürkün gösterdiği hedef çağdaş uygarlıktır. Çağdaş uygarlık, demokrasi, özgürlük demektir. Parasız eğitim istiyorum diyen üniversite öğrencisi hapse atılmaz. Hapishanelerinde açlık grevleri yapılmaz. İnsanlar bedenlerini ölüme yatırmaz. Çağdaş uygarlık, herkesin düşüncelerini özgürce dile getirdiği ülke demektir.
     Kılıçdaroğlu, daha sonra Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı, Karşıyaka Belediyesinin ikinci hizmet binası, cumhuriyet anıtı, Türkan Saylan Kız Konuk Evi, kadın sığınma ve çocuk evi ile sağlık evinin açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER