CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hatayda: (2)

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hatayda: (2) -Herkesin barışı istemesi, barışın evden başlayarak tüm dünyaya kadar yayılması gerekir


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Herkesin barışı istemesi, barışın evden başlayarak tüm dünyaya kadar yayılması gerekir dedi.
     Kılıçdaroğlu, Hatayda Anemon Otelde sivil toplam örgütü temsilcileri, ruhani liderler ve iş adamları ile biraraya geldi.
     Kılıçdaroğlu, Hatayı Türkiyenin gözü gibi koruması gerektiğini belirterek, bu kentin barış, dostluk ve hoşgörünün merkezi olduğunu, Hatayın tarihinde büyük acılar yaşadığını, bu acıların bir barışı beraberinde getirdiğini ifade ederek, Herkesin barışı istemesi, barışın evden başlayarak tüm dünyaya kadar yayılması gerekir dedi.
     Kılıçdaroğlu, Türkiyenin komşuları ile sınırlarının çizildiğini ama insanlarının ayrışmadığını, bunun Hatay, Gaziantep ve Kilis için de geçerli olduğunu belirterek, barışın sadece kendi ilinde değil tüm bölgede istenmesi gerektiğini, kendilerinden Hatayda miting yapılmasının istendiğini, ancak biraraya gelip konuşmayı tercih ettiklerini söyledi.
     Ruhani liderlere saygı duyduklarını, kimliklere ve inançlara saygı duymanın öğrenilmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, İnanç ve kimlik üzerinden siyaset yapmak 21. yüzyıl Türkiyesinde bölünmelere yol açar. Biz bölünmeden yana değiliz. Bölünmeden yana olanlar ise belli diye konuştu.
    
     -Bölgede barış çok önemli-
    
     Kılıçdaroğlu, eğer bir ailede kavga olursa tarafların onları barıştırmaya çalıştığını, hiç kimsenin bir tarafa bıçak veya silah verip Git şunu vur demediğini, Türk kültüründe böyle bir şeyin olmadığını vurguladı.
     Suriyede yaşananları görünce içinin kan ağladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Ne yapıyoruz- Eline veriyoruz silahı Git onu vur diyoruz. Olmaz. O zaman siz barışı değil savaşı öncelemiş oluyorsunuz. O açıdan bölgede barış çok önemlidir dedi.
     Komşularla barış içinde yaşamayı çok istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, batının emperyalist güçlerinin Orta Doğudan hiç bir zaman ellerini çekmediğini, çünkü o bölgenin enerjinin kaynağı olduğunu söyledi.
     Bu güçlerin o bölgedeki insanları sevmediğini, birbirlerini öldürseler dahi bir tek gözyaşı bile akıtmayacaklarını öne süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Onların tek hedefi vardır. Buradaki enerji kaynaklarını nasıl kullanabilirim. Orta Doğuya bakın. İnsanlık dramı görürsünüz. Irakta 1,5 milyon Müslüman öldü. Ne için öldü- Binlerce Müslüman kızına tecavüz edildi. Ne için yapıldı- Demokrasi, barış için mi yapıldı. Libyada Kaddafi linç edildi. Demokrasi ve barış için mi linç edildi. Biz Mustafa Kemalin bıraktığı mirasın değerini çok iyi bilmeliyiz. O hiç bir zaman batının emperyalist güçlerinden yana olmadı. Bu ülkenin bağımsızlık ve özgürlüğünden yana oldu. Kimseye el avuç açmadı. Çağdaş ve uygar Türkiyeyi kurmak için mücadele etti.
     CHP genel başkan yardımcılarının da katıldığı toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
     (BİTTİ)
    
     Muhabir: Anıl Bağrık/Ali Güreli
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hatayda: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER