CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: -(Pariste öldürülen 3 kadın) Bu konudaki sorumluluk iktidara aittir. Ne olduğunu açıklaması gerekir


MERSİN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Pariste 3 kadının öldürülmesine ilişkin Bu konudaki sorumluluk iktidara aittir. Ne olduğunu açıklaması gerekir dedi.
     Tezcan, düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin zorlu bir süreçten geçtiğini savundu.
     Ülkenin demokrasiden, yargıya ve özgürlüğe kadar hemen her alanda baskı altında tutulduğunu iddia eden Tezcan, Suriyedeki olaylarla ilgili olarak Biz neden Suriye ile savaşın eşiğine geliyoruz- Neden çocuklarımız ateşe ve savaş çemberinin içine atılıyor- Biz kimin çıkarlarını savunuyoruz- dedi.
     CHPnin bir çok şeyi yapmasına rağmen, partilerinin iktidar tarafından halka yanlış yansıtıldığını savunan Tezcan, kapı kapı gezerek toplumsal muhalefeti harekete geçirmeye çalışacaklarını, bu kapsamda alanlarda daha çok yer alacaklarını ve halkla yeniden bir araya gelmeye Adanada düzenleyecekleri mitingle başlayacaklarını kaydetti.
     Tezcan, gazetecilerin İmralıdaki görüşmelerle ilgili sorusuna şöyle yanıt verdi:
     İmralı ile anlaşma süreciymiş. Halkta böyle bir algı yaratılıyor. Bu süreç terörle mücadele süreci gibi yürütülmüyor. Bu ne büyük bir tehlikedir. Bu meseleyi kahramanlar yaratma süreci olarak göstermeye kimse kalkmasın. Çünkü Türkiyenin terörle sorunu bellidir ve yeni değildir. Türkiyede terör sorunu küresel bir sorundur ve bu küresel sorunun küresel aktörleri vardır. BÖlgenin yeniden düzenlenmesi problemidir. Aynı zamanda bizim kendi içimizde barışı ciddi şekilde tehdit eden sorundur. CHP olarak Türkiyenin bölünmez bütünlüğünün güvencesi biziz. Biz bu ülkede 72 milyon insanın din, dil, inanç farkı gözetmeksizin barış içinde yaşama kültürünün sahibi ve takipçisiyiz.
     Tezcan, Pariste 3 kadının öldürülmesiyle barış sürecinin olumsuz yönde etkilenip etkilenemeyeceği yönündeki soruyu da, Fransadaki öldürülenler, barış sürecine darbe mi- ben bilemem. Çünkü devletin istihbarat organları bizim elimizde değil. Neleri konuştuklarını, hangi pazarlıklar içerisinde olduklarını bilmiyoruz. Bu konudaki sorumluluk iktidara aittir. Ne olduğunu açıklaması gerekir diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER