CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -5 binin üzerinde belediyede bürokrasi görevi yapan arkadaşımız soruşturmayla karşı karşıya


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 5 binin üzerinde belediyede bürokrasi görevi yapan arkadaşımız soruşturmayla karşı karşıya dedi.
     Tekin, Çanakkalenin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde bu yıl 8. düzenlenen Kültür ve Sanat Festivalinde, yargılanmakta olan bin 500 belediye başkanından 100ünün tutuklu olduğunu idida etti.
     160 tanesinin görevden alındığını, onlarcasının ise soruşturmadan geçtiğini savunan Tekin, belediyelere yönelik ağır bir baskı bulunduğunu öne sürdü. Tekin, 5 binin üzerinde belediyede bürokrasi görevi yapan arkadaşımız soruşturmayla karşı karşıya. Biraz araştırma yapan bir arkadaşınız olarak soruyorum. Acaba başka ülkelerde de bu manzaralar yaşanıyor mu diye baktım. İngilterede sıfır noktada, Almanyada sıfır. Yani bırakın tutuklu belediye başkanını hiçbir belediye başkanı soruşturma geçirmiyor. Fransa ve çeşitli Avrupa ülkelerinde hemen hemen yanı başımızdaki Yunanistanda dahil olmak üzere hiçbir belediye başkanı soruşturma bile geçirmiyor, tutuklanmıyor diye konuştu.
     Tekin ve beraberindeki heyet daha sonra festivalin açılışını yaparak festival kortejinde birlikte yürüdü.
     Alana getirilen barış güvercinlerini uçuran Tekin, Niran Ünsal konserini izledi.
    
     Muhabir: Hanife Erdinç / Burak Akay
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER