CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: -"Hiç kimse CHPyi barışın karşısında gösteremez"


DİYARBAKIR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, çözüm sürecine ilişkin, "Hiç kimse CHPyi barışın karşısında gösteremez" dedi.
     Tanrıkulu, TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezinde düzenlenen "5. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı"nın açılış töreninden sonra gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.
     Akil İnsanlar heyetinin kurulmasına ilişkin ilk teklifi kendilerinin yaptığını, ancak Başbakan Erdoğanın bunu kabul etmediğini savunan Tanrıkulu, içerisinde sadece AK Parti ve BDPlilerin yer alacağı bir komisyonun, araştırma komisyonu olamayacağını ileri sürdü.
     Türkiyede Kürt meselesinin güvenlik politikalarıyla çözülmediğini söyleyen bir parti olduklarını ve Kürt meselesinin ancak demokrasiyle çözülebileceğine inandıklarını dile getiren Tanrıkulu, şöyle konuştu:
     "CHPlilerin yüzde 100ü barış istiyor. Hiç kimse CHPyi barışın karşısında gösteremez. Bir komisyona üye verip vermemekle yani AKPnin dayattığı bir komisyona destek verip vermemekle barış istemek arasında çok büyük fark var. Bu yanlış yöntemlere teslim olmak istemiyoruz ama aynı zamanda barış istiyoruz. Bütün dünyada bu sorunları sosyal demokratlar çözmüştür. Yine biz çözeceğiz. Yerel yönetimleri güçlendirmeyi biz söylediğimiz zaman, bize bölücü dediler. Akil İnsanlar heyeti ve komisyon, her ikisi de yöntem olarak doğru başlamadı. Doğru başlamayan bir yönteme itiraz ederiz ve o yöntemin içerisinde olmayız. Ama biz barışın içerisinde, barıştan yanayız. Gerçek bir barış, eksiksiz bir demokrasiyle inşa edilir."
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER