CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: -Umuyorum yargıçlar bütün Türkiyenin vermiş olduğu bu uzlaşma mesajını, çözüm mesajını uygularlar ve Diyarbakırda hukuka ve adalete uygun yurttaşların istemine uygun bir karara imza atarlar


DİYARBAKIR (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Umuyorum yargıçlar bütün Türkiyenin vermiş olduğu bu uzlaşma mesajını, çözüm mesajını uygularlar ve Diyarbakırda hukuka ve adalete uygun yurttaşların istemine uygun bir karara imza atarlar dedi.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden ve aralarında milletvekilleri ile belediye başkanlarının da bulunduğu KCK davasını izleyen Tanrıkulu, mahkemenin ara vermesinden sonra adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.
     Diyarbakırda 4 yıldan fazladır süren bir yargılama olduğunu ifade eden Tanrıkulu, şöyle dedi:
     Yargı bir adaleti gerçekleştirme aracı olarak değil, altını çizerek söylüyorum muhalifler üzerinde bir siyasal terbiye aracı olarak kullanılıyor. 4 yıldan beri bu yargılamalardan tahliye kararı çıkmadı. Umarım yargı bu öç alma mekanizmasını bir tarafa bırakır adalete, hukuka, özgürlüklere uygun bir karar çıkar. Bugün Diyarbakırdan ve Türkiyenin her yerinden. Ayrıca yargı bir sayasal terbiye aracı olarak kullanıldığı için de, Türkiyede kutuplaşmanın ve ayrışmanın odak noktası oldu. Türkiye yeni bir sürece girmek üzere, bu sürece uygun olarak da, Türkiyenin her yerinde yargı bu sürece hizmet eden kutuplaşmayı ve ayrışmayı ortadan kaldıran, barışa, çözüme ve uzlaşmaya hitap edebilecek bir araca dönüşmesi lazım. Umuyorum yargıçlar bütün Türkiyenin vermiş olduğu bu uzlaşma mesajını, çözüm mesajını uygularlar ve Diyarbakırda hukuka ve adalete uygun yurttaşların istemine uygun bir karara imza atarlar.
     Gazetecilerin yeni anayasa süreci ile ilgili sorusunu yanıtlayan Tanrıkulu, şunları söyledi:
     Başbakanın sevdasına, siyasal takvimine göre anayasa yapılmaz. Toplumun isteğine göre anayasa yapılır. Türkiye tarihinde ilk defa seçilmiş bir meclis tarafından bir masada, bir anayasa yapmayı deniyor. Başbakanın baskısı altında. Başbakan bu takvim dayatmasını kaldırmalıdır. Geçiş döneminde olan ülkelerde, hele hele böyle çatışmanın kutuplaşmanın bu kadar yoğun olduğu ülkelerde anayasa yapmak zordur. Birçok örneği vardır. Türkiyede anayasa yapmak zordur. Şimdi masada siyasi partiler bu zorluğu aşmaya çalışıyorlar. Türkiye gerçek anlamda sorunlarını çözme iddiasında olabilecek bir anayasa yapmak istiyorsa, Başbakan bu takvim dayatmasını ortadan kaldırmalıdır. Biz kendi anayasamızı yaparız söyleminden uzaklaşmadır.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan - Veysel Narlayan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER