CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı: -"(Çözüm süreci) Barışı yücelten, barışı ülkemizin her karışı için uygun bir yaşam biçiminin belirleyici unsuru olarak gören bir parti olarak sürecin gittiği noktayı görüyoruz" (Fotoğraflı-G


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, çözüm sürecine ilişkin, "Barışı yücelten, barışı ülkemizin her karışı için uygun bir yaşam biçiminin belirleyici unsuru olarak gören bir parti olarak sürecin gittiği noktayı görüyoruz" dedi.
     Sarı, partisinin Eskişehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, barışın, değerli ve kutsal, bütün toplumların özlemi, bütün değerlerin üzerinde bir kavram olduğunu söyledi.
     Barışın, yaşama hakkını güvence altına aldığını dile getiren Sarı, şöyle devam etti:
     "Barış, refahı güvence altına alan, bütün güzel değerleri içinde barındıran, korunması, esirgenmesi gereken bir kavramdır. Ne yazık ki AKPnin elinde bu kavram yozlaşmış, başkalaşmış, amacı dışında kullanılır bir kavram olmuştur. Bugün AKP, akil insanlardan medet umarak çözmesi gereken en temel sorunu ya da bu kadar karmaşıklaştırdığı, karmaşık bir boyuta taşıdığı bir temel sorunu, sivil inisiyatifin alanına terk etmiştir."
     Sarı, CHPnin, ülkede gerçek ve kalıcı barışın hangi koşullarda gerçekleşeceğini bildiklerini anlattı.
     Barış kavramının yozlaştırıldığını savunan Sarı, "Barışı yücelten, barışı ülkemizin her karışı için uygun bir yaşam biçiminin belirleyici unsuru olarak gören bir parti olarak sürecin gittiği noktayı görüyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Hicret Özkan - Ömer Ürer / Deniz Açık
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER