CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: -Önümüzdeki yerel seçimler, yerel yöneticilerimiz kim olacak ve Türkiyenin idari ve siyasi yapısının ne olacağı açısından çok önemli


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçimlerinin, yerel yöneticilerin kimler olacağının belirlenmesi açısından olduğu gibi Türkiyenin idari ve siyasi yapısının ne olacağının belirlenmesi açısından da çok önemli olduğunu söyledi.
     Matkap, İzmir Akademik Meslek Odaları Platformunca Tepekule Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyenin önündeki 2 yılın yapılacak seçimler nedeniyle büyük önem taşıdığını ifade etti.
     Bu dönemin Türkiyedeki demokrasisinin geleceğini belirleyeceğini anlatan Matkap, şöyle konuştu:
     Türkiyenin rotası önümüzdeki yerel seçimlerde belirlenecek. Türkiye iki rotadan birini seçecek. Ya 200 yıldır hedeflediği batı tipi çağdaş demokrasiyi koruyacak, güçlendirecek ya da rotasını Ortadoğu tipi otoriter bir rejime doğru götürecek. Bu çok açık. Yerel seçimlerde iki konuda karar alacağız. Önümüzdeki yerel seçimler, yerel yöneticilerimiz kim olacak ve Türkiyenin idari ve siyasi yapısının ne olacağı açısından çok önemli. Eğer yine Sayın Başbakan ve partisi seçimlerden güçlü çıkarsa o zaman (başkanlık sistemi) sen niye bu değişikliği yapıyorsun deme konusunda çok zorlanırız.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER