CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: CHP olarak darbeleri desteklemiyoruz


BURSA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP olarak darbeleri desteklemiyoruz dedi.
     Koç, partisinin Kocamustafapaşa il binasında yaptığı konuşmada, Türkiyenin zor bir dönemden geçtiğini ancak bunun üstesinden gelineceğine inandıklarını söyledi.
     Şu anda iktidar eksenli olmayanın nefes alma şansının bulunmadığını iddia eden Koç, Radikal olamazsın. Olursan biber gazı var, cop var. Daha olmazsa Silivri var. Bunun adı demokrasi. Yargı, Başbakanın gereken talimatı verdim dediği bir kurum haline geldi diye konuştu.
     CHP olarak darbeleri desteklemiyoruz diyen Koç, şöyle devam etti:
     Asla darbe isteyenlerden yana değiliz. Bizi parti olarak hamur gibi yoğurup, istedikleri gibi bir parti yapmak istediler. Buna asla izin vermeyiz. 12 Eylül 1980de birilerinin yolu açılırken, üniversiteler kapatıldı. Düşünenler, aydınlar hapse atılırken sizler neredeydiniz- Sen darbenin ürünüsün. Seni o darbe yarattı. Sen ne kadar uğraşsan da seninle mücadele edebilecek tek güç var, o da CHPdir.
     Koç, daha sonra Tatkavaklı Belde Belediyesini ziyaret etti. Koç, burada yaptığı konuşmada da Türkiyenin tarım ve hayvancılık politikasının yanlış olduğunu savundu.
     Türkiyede artık samanın bile dışarıdan alındığını belirten Koç, Böyle oluyorsa durup düşünmek lazım, bir şeylerin yanlış gittiğinin anlaşılması lazım. Toprak artık doyurmuyor. Köylerde genç kalmadı çünkü, tarımda kullanılan tohum, mazot, ilaç rakamları her gecen gün artıyor ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Çetin Güler / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER