CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: -Her 2 belediyeden 1i ortadan kalkıyor. Yerel yönetimler reformu yapmanın yolu il özel idarelerini kapatmak, belediyeleri kapatmak mı- Allah muhafaza bunlar bir Milli Eğitim reformu yapacağız d


MERSİN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Her 2 belediyeden 1i ortadan kalkıyor. Yerel yönetimler reformu yapmanın yolu il özel idarelerini kapatmak, belediyeleri kapatmak mı- Allah muhafaza bunlar bir Milli Eğitim reformu yapacağız derlerse bilin ki okulları kapatırlar dedi.
     CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, partisinin Silifke ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen Bütün şehir yasası konulu panelde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasasıyla birlikte, nüfusu ne olursa olsun 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla Mersinde bir tane belde belediyesinin kalmayacağını kaydetti.
     Türkiyede toplam 2 bin 951 belediyenin olduğunu ve bunların yarısının kapatılacağını ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:
     Her 2 belediyeden 1i ortadan kalkıyor. Yerel yönetimler reformu yapmanın yolu il özel idarelerini kapatmak, belediyeleri kapatmak mı- Allah muhafaza bunlar bir Milli Eğitim reformu yapacağız derlerse bilin ki okulları kapatırlar.
     AK Parti bu yasayı Türkiyede alabileceği her yeri almak için yapıyor. Mersini 50 kilometrelik yarıçap alan içerisinde alamıyor. O halde il sınırlarıyla, bütün şehir sınırlarıyla çakıştırayım Mersinin tamamındaki vatandaşlar büyükşehire oy kullansın, bu takdirde belki Mersini kazanırım diye bir pusu kurdu. Mersinde bize pusu kurmaya çalışanlara 13 ilçenin tamamını alarak cevap verelim.
     Mersinin zaten büyükşehir belediyesi olduğuna değinen Günaydın, şunları kaydetti:
     Bu yasanın adının büyükşehir olması doğru değildir. Mersini şimdi bütünşehir yapıyorlar. Yani il sınırlarının tamamı belediye sınırları oluyor. Peki Türkiyede daha önce ilan edilmiş büyükşehir veya bütün şehir var mı- Var arkadaşlar. Türkiyede Ankara, İstanbul ve İzmir 1984 yılında büyükşehir ilan edildi. En son Sakarya 1999da büyükşehir oldu ve böylece Türkiyede 16 büyük şehirimiz var. Bu 16dan yalnızca 2si, İstanbul ve Kocaeli bütün şehirdir. Şimdi arkadaşlar bu 16nın tamamını bütün şehir yapıyorlar. Yanına ilave 13 il koyuyorlar ve Türkiyedeki toplam 29 kenti bütün şehir yapıyorlar.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Zuhal Uzundere Kocalar / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER