CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: -Suriye ile aramızda bir sorun yokken bir anda emperyalist güçlerin gazına gelerek savaşın eşiğine geldik


DENİZLİ (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Suriye ile aramızda bir sorun yokken bir anda emperyalist güçlerin gazına gelerek savaşın eşiğine geldik dedi.
     Akkaya, partisinin Denizli il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin Suriye politikasını eleştirdi.
     İki ülkenin izlenen politika nedeniyle savaşın eşiğine geldiğini ileri süren Akkaya, şöyle devam etti:
     Suriye ile aramızda bir sorun yokken bir anda emperyalist güçlerin gazına gelerek savaşın eşiğine geldik. Suriye ile ne sorunumuz vardı da bu hale geldik- Bunlar daha önceden yazılmış senaryolardır. Yaşananların hepsi bizi savaşa sokmak için oluyor. Bu savaştan Türkiyenin kazanacağı bir şey yok. Savaşta fakirler, emekçiler zarar görecek. Biz savaşa hayır diyoruz.
     Akkaya, TBMM Başkanlığına sunulan Büyükşehir Yasası ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ile Denizlinin de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olmasının öngörüldüğünü belirterek, bu illerin büyükşehir statüsü verilmesine karşı olmadıklarını, ancak tasarıyla oluşturulmaya çalışılan yerel yönetim ve demokrasi anlayışına karşı durduklarını söyledi.
     Denizli ve diğer illerin büyükşehir olmayı hak ettiklerini vurgulayan Akkaya, şunları kaydetti:
     Ancak bu şekilde ben yaptım oldu anlayışını da kabul etmiyoruz. Yerel seçimlerde belde belediyeleri kapanacak, yani seçilen belediye başkanları gidecek. Yerine memurlar atanacak. Bunlar demokrasiyi anlamadıkları için böyle davranıyorlar. Mesela Fransada 65 bin belediye var, ama kimse kapanmasını istemiyor. Biz bu ve bunun gibi gerekçelerle bu düzenlemeye karşıyız. CHP, Türkiyenin çimentosudur. Biz her konuda Mecliste elimizden geleni yapıyoruz. Geçmişe baktığınızda siyaset çöplüğünde, her renkten partiyi görebilirsiniz. Bu günler gelip geçicidir. Biz bu günleri de aşacağız. Bu hükümetin kötüleştirdiği ekonomiyi düzeltebiliriz. Demokrasi ve özgürlük sorunu bu şekilde bir süre daha devam ederse Türkiyeyi iyi günler beklemiyor.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER