CHP eski milletvekillerinin yargılanması

CHP eski milletvekillerinin yargılanması -Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihanerin de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davanın gizli tanıklarına rüşvet verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan CHP eski milletvekilleri


ERZURUM (A.A) - Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihanerin de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davanın gizli tanıklarına rüşvet vermek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve adil yargılanmayı etkilemek iddiasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan eski CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ve İzmir Milletvekili Ahmet Ersinin Erzurumda yargılanmalarına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Erol Tınastepe, avukatı ve yakınları katıldı.
     Sanık Tınastepe savunmasında, beraatini isteyerek, duruşmalardan muaf tutulması talebinde bulundu.
     Ahmet Ersinin avukatı önceki savunmalarını tekrar ederek, müvekkilinin de duruşmalardan muaf tutulmasını istedi.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, davaların Yargıtay 11. Ceza Dairesinde eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihanerin dosyasıyla birleştirilmesi talebinin reddedilmesine karar verildiğini anımsattı.
     Kahya, mahkeme olarak yaptıkları değerlendirmede dava dosyalarının birleştirilmesi talebinden vazgeçtiklerini ifade ederek, Munzur, Fırat ve Ergan adlı gizli tanıkların mahkemede dinlenmesine, bir sonraki duruşmada hazır bulunmaları için Erzurum Tanık Koruma Şube Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar verildiğini açıkladı.
     Ersin ve Tınastepenin duruşmalardan muaf tutulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber CHP eski milletvekillerinin yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER