CHP eski milletvekillerinin yargılanması

CHP eski milletvekillerinin yargılanması -Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı Cihanerin de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davanın gizli tanıklarına rüşvet verdikleri iddiasıyla haklarından dava açılan CHP eski milletvekille


ERZURUM (A.A) - Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihanerin de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davanın gizli tanıklarına rüşvet vermek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve adil yargılanmayı etkilemek iddiasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ve İzmir Milletvekili Ahmet Ersinin Erzurumda yargılanmalarına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan CHP eski milletvekilleri Tınastepe ve Ersin, avukatları ile yakınları hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, Yargıtay 11. Ceza Dairesine gönderdikleri, dava dosyasının halen ilgili dairede bulunan Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihanerin dosyasıyla birleştirilmesi talebinin reddedilmesine karar verildiğini belirtti.
     Karara bir diyeceğinin olup olmadığı sorulan Tınastepe, karara saygılı olduğunu, diyecek sözünün bulunmadığını ifade etti.
     Tutuksuz yargılanan sanık ÇHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından verilen karara saygılı olduğunu belirterek, Ben Cumhuriyet Halk Partisinde 3 dönem milletvekilliği yaptım. Hiç bir örgüt üyeliğim yoktur. Sadece CHP örgütüne üyeyim dedi.
     Sanık avukatları da, Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından dosyanın Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihanerin dosyasıyla birleştirilmesi talebinin reddedilmesi kararına katıldıklarını ve bir itirazlarının bulanmadığını ifada ettiler.
     Mahkeme Başkanı Kahya, cumhuriyet savcısının davayla ilgili mütalaasını hazırlaması için duruşmanın ertelendiğini açıkladı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı. Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber CHP eski milletvekillerinin yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER